NEMA ŽRTAVA

Izraelska vojska presrela je ‘sumnjivi objekt‘ lansiran s istoka, navodni krivci već se javili

Vojni radio izvijestio je da su šijitske milicije u Iraku preuzele odgovornost za lansiranje rakete

Ilustracija

 Jack Guez/afp/profimedia/Jack Guez/afp/profimedia

Izraelska vojska tvrdi kako je u subotu rano ujutro presrela sumnjivu "zračnu metu" lansiranu s istoka prema Izraelu. Rečeno je kako su zrakoplovne snage lansirale projektil za presretanje koji nije prešao izraelski teritorij, dakle matu je vjerojatno oborio na teritoriju države.

Trenutno je aktivno upozorenje na području Na‘ure te nije bilo žrtava, piše AA com.

Vojni radio izvijestio je da su šijitske milicije u Iraku preuzele odgovornost za lansiranje rakete. Ranije istog dana šijitska milicija, koju podržava Iran, pod nazivom Islamski otpor u Iraku, tvrdila je da je gađala objekt u gradu Haifi korištenjem krstarećeg projektila.

- Ovo je nastavak našeg pristupa otporu okupaciji i potpori našem narodu u Palestini, kao odgovor na masakre koje je počinio uzurpatorski entitet nad civilima, uključujući djecu, žene i starije osobe, poručila je skupina.

Izraelske snage su od listopada u Gazi ubile gotovo 37.300 Palestinaca, od kojih su većina žene i djeca, a gotovo 85.200 ih je ozlijeđeno, prema lokalnim vlastima. Nakon više od osam mjeseci izraelskog napada, golema područja Gaze leže u ruševinama usred blokade dopreme hrane, čiste vode i lijekova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 09:46