SVE VEĆA PANIKA

Izjava zbog koje se smrknulo lice i Putinovoj ‘željeznoj lutki‘: ‘Imamo problem, rupe su goleme‘

Vojni stručnjak Juri Knutov priznao da postoje golemi problemi u ruskoj protuzračnoj obrani

Olga Skabejeva

 Twitter/

Ruska državna televizija nije puno izvještavala o nedavnim napadima ukrajinskim dronovima na zračne luke duboko na njihovom teritoriju. No danas je vojni stručnjak i direktor muzeja ruskih zračnih snaga Juri Knutov priznao da postoje golemi problemi u ruskoj protuzračnoj obrani.

- Kada je započela specijalna vojna operacija bilo je važno da svi sustavi za zračnu obranu budu smješteni blizu lokacija gdje su se odvijale bitke. Zato su se otvorile velike rupe u našem sustavu protuzračne obrane. Američki sateliti jasno su to snimili, pa proslijedili informacije Ukrajincima. Sada postoji i realna opasnost da će Ukrajinci iz zraka napasti i Moskvu. Zato trebamo odnekud pronaći sredstva za obranu. Trebali bi možda dio obrambenog oružja dovesti iz zapadnog Sibira. S naših istočnih položaja, kao što su oni oko Aljaske i Japana, to ne možemo učiniti jer se tamo moramo baviti s Amerikancima.

I voditeljica Olga Skabejeva, koja je nekoliko puta već poručila kako bi protiv Zapada trebalo upotrijebiti nuklearno oružje, pokazala je kako nije zadovoljna takvom situacijom. Što više, njeno retoričko pitanje moglo bi se protumačiti i kao kritika Putninove vojne taktike.

- Ako krećemo u specijalnu vojnu operaciju, da li bismo smjeli imati rupe u sustavu protuzračne obrane? Što više, rupe toliko velike koje Amerikanci mogu vidjeti iz svemira...- zabrinuto je zvučala Skabejeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:07