NOVI KANAL ZA KRIMINAL

Istraživanje pokazalo: Zločin povezan s Facebookom policiji u Velikoj Britaniji prijavljuje se svakih 40 minuta!

An Indian works on a laptop displaying Facebook logos as a child watches in Hyderabad, India, Friday, May 18, 2012. Facebook's stock is set to begin trading on the Nasdaq Stock Market on Friday, the day after the world's definitive online social network raised $16 billion in an initial public offering that valued the company at $104 billion. (AP Photo/Mahesh Kumar A.)
 AP

Zločin kojeg je moguće povezati s aktivnostima na društvenoj mreži Facebook policiji se prijavljuje svakih 40 minuta, pokazalo je to istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Tako je samo prošle godine na području Engleske i Walesa policija zaprimila 12.300 prijava povezanih s ovom popularnom društvenom mrežom.

Facebook je često kanal putem kojeg se istražuju ubojstva, silovanja, zlostavljanja maloljetnika, otmice, prijetnje smrću, zastrašivanje svjedoka i prevare, kažu u policiji za Daily Mail.

Velika većina slučajeva ipak se odnosi na maltretiranje i zlostavljanje putem interneta, a Facebookom se sve češće koriste pedofili kako bi lakše pronašli nove žrtve .

‘Ono što ljudi moraju upamtiti jest da je količina nasilja samo odraz trenutnog stanja društva u kojem živimo. Nema ništa kriminalno u Facebooku, no kao i primjerice s automobilom ili nožem, njime se treba koristit oprezno i s poštovanjem prema drugima', rekao je istražitelj u britanskoj policiji.

‘Ipak, moramo priznati da je Facebook pridonio porastu seksualnog nasilja i toga moramo biti svjesni', dodao je.

Glasnogovornik Facebooka rekao je kako su oni uvijek spremni pomoći policiji u privođenju prijestupnika pravdi.

'Kada imamo saznanja da neko Facebook koristi u kriminalne svrhe tada usko surađujemo s policijom'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:22