VELIKI OBRAT

ISTRAŽITELJ ČUDOVIŠTA IZ LOCH NESSA DOŠAO DO ŠOKANTNOG OTKRIĆA 'Nessie nije ono što sam 24 godine tvrdio'

Steve Feltham nedavno je došao do zaključka da se ipak ne radi o neobjašnjivoj pojavi nego o divovskom somu
 Getty

Steve Feltham je pune 24 godine pokušavao ući u trag poznatom čudovištu iz jezera Loch Ness. Čak je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao lovac s najdužim neprekidnim stažom u lovu na Nessie. No, nakon godina posvećenosti nedavno je došao do zaključka da se ipak ne radi o neobjašnjivoj pojavi nego o divovskom somu, piše Huffington Post.

- Moram biti iskren. Jednostavno više ne vjerujem da se radi o prethistorijskom čudovištu, rekao je 52-godišnji Škot i dodao da se radi o vrsti soma sa specifičnim duguljastim zakrivljenjem na leđima, koji je pušten u jezero još u viktorijansko doba.

Najvažniji dokumentirani 'susreti' s Nessie dogodili su se u 30-im godina 20. stoljeća, kada je ta vrsta somova počela ulaziti u razdoblje zrelosti, objasnio je.

Nessie je prvi put snimljena 1934. i tada je Daily Mail objavio fotografiju 'čudovišta iz jezera'. Njeni pobornici tvrde da se radi o jedinom preživjelom reptilu iz porodice Plesiosaurus, iz jurskog doba.

Nessie je inspirirala mnoge legende, a brojni istražitelji su se ozbiljno posvetili cilju da pronađu misteriozno stvorenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:29