STRAŠAN ZLOČIN

Isplivali mučni detalji ubojstva male Danke (2), opisani su na 70 stranica: Zadavili su je na pločniku...

Teško nam je, 26. je šest mjeseci od njezine smrti. Kako da to obilježimo, kad ne znamo ni gdje je ni što je, kaže shrvani otac

Danka Ilić i snimka kamere na kojoj se vidi bijeli Fiat Panda

Optužnica za ubojstvo Danke Ilić (2) napisana je, kako neslužbeno doznaje Telegraf, na 70 stranica na kojima je do detalja opisano kako je počinjen ovaj zločin. Za isti su optuženi Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka, dok je Dejanov otac Radoslav Dragijević optužen za neprijavljivanje kaznenog djela i pomaganje počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Optužnica se temelji na brojnim dokazima, među kojima je GPS vještačenje službenog vozila koje je pokazalo da su optuženi u trenutku Dankina nestanka bili ispred kuće Ilića u Banjskom Polju. I vještačenje kamera pokazalo je da je 26. ožujka auto Vodovoda bio parkiran ispred kuće oko 13:53 sati.

Do nesreće je, kako se navodi u optužnici, došlo kad je Danka izašla na put ispred djedovog imanja u Banjskom Polju. U tom trenutku Dragijević i Janković onuda su prolazili autom, vozeći 20 na sat. Kako se dalje navodi, desnim dijelom Fiat Pande udarili su djevojčicu, koja je pala ispred zadnjeg desnog kotača.

Potom je optuženi Dejan Dragijević, koji je bio suvozač, izašao iz vozila, zadavio dijete na pločniku i ubacio u gepek. Nakon svega, dogovorili su se da će Danku baciti na deponij na kojem su se oko 14 sati zadržali minutu i 41 sekundu.

Osim na vještačenju, optužnica se temelji i na brojnim izjavama svjedoka.

Miloš i Ivana Ilić, roditelji ubijene dvogodišnjakinje, nekoliko sati nakon podizanja optužnice protiv Dejana i Radoslava Dragijevića te Srđana Jankovića izjavili su: "Sjetite se da su Dejan i Srđan, kad se pojavio video iz Beča, rekli: ‘Brate, izvukli smo se‘". Ivana je za Telegraf još dodala: "Dobro je da je podignuta optužnica, vjerujem da postoje dokazi koji će dovesti do pravde. Boli me kad čujem da netko za smrt našeg djeteta okrivljuje mene, majku".

Miloš se nadovezao i rekao da je strašno to što se o njima piše u komentarima.

"Zato više ni ne želim davati izjave. Preostaje nam samo čekati... A teško nam je, 26. je šest mjeseci od njezine smrti. Kako da to obilježimo, kad ne znamo ni gdje je ni što je. Lakše mi je kad čujem da to ide dalje", rekao je Miloš.

Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću prijeti doživotna kazna zatvora. Radoslav Dragijević pušten je da se brani sa slobode i tako će ostati do okončanja ovog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 15:11