PREMJEŠTEN NA SIGURNO

Iranski vođa pozvao muslimane na ujedinjenje: ‘O ovome ovisi sudbina regije, pomozite nam protiv zlog režima!‘

Hamenei je premješten na sigurnu lokaciju unutar zemlje i pojačane su mjere sigurnosti

Ali Hamenei

 Iranian Supreme Leader‘s Office/Zuma Press/Profimedia/Iranian Supreme Leader‘s Office/zuma Press/profimedia

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je u subotu pozvao muslimane "da stanu uz narod Libanona i ponosan Hezbolah kojim god sredstvima koje imaju te da im pomognu da se suprotstave zlom režimu (Izraela)".

"O sudbini ove regije odlučit će sile otpora s Hezbolahom kao predvodnikom", rekao je Hamenei u priopćenju nakon što je izraelska vojska objavila da je ubila čelnika libanonske milicije Hasana Nasralaha.

Nakon što je Hezbolah potvrdio Nasralahovu smrt, iranski mediji su objavili da je general Abas Nilforušan, zamjenik zapovjednika iranske Revolucionarne garde, poginuo "pored Nasralaha" u izraelskim napadima na južni dio Bejruta u petak.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani je u objavi na društvenoj platformi X obećao da će Nasralahov "put biti nastavljen, a njegov sveti cilj ostvaren oslobađenjem Jeruzalema".

U međuvremenu su dvojica regionalnih dužnosnika koje je Teheran brifirao rekla Reutersu da je Hamenei premješten na sigurnu lokaciju unutar zemlje te da su pojačane mjere sigurnosti.

Izvori su rekli da je Iran u neprestanom kontaktu s Hezbolahom i drugim proiranskim oružanim skupinama u regiji kako bi odredili daljnje postupanje nakon ubojstva Nasralaha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:49