PANIKA NA SUMATRI

Indoneziju pogodio potres jačine 7.7 stupnjeva

Podrhtavanje je počelo oko 5.15 sati prema lokalnom vremenu s epicentrom 205 km sjeverozapadno od grada Sibolga na otoku Sumatri na dubini od 31 kilometra
 AFP

JAKARTA - Potres jačine 7.7 stupnjeva Richterove ljestvice pogodio je u ranojutarnjim satima srijede indonezijski otok Sumatru. Odmah je izdano upozorenje o mogućnosti tsunamija, koje je dva sata kasnije povučeno, a velik dio stanovništva u panici je potražio više tlo.

Prema prvim informacijama ozlijeđeno je 17 osoba od kojih je četiri u kritičnom stanju. Materijalna šteta je minimalna u većini pogođenih područja.

Podrhtavanje tla je počelo oko 5.1. sati prema lokalnom vremenu (23.15 prema CET-u) s epicentrom smještenim oko 205 kilometara sjeverozapadno od obalnog grada Sibolga na otoku Sumatri na dubini od 31 kilometra.

Iako je dano upozorenje o tsunamiju, ono je dva sata kasnije povučeno. Zabilježen je i sekundarni val od pet manjih, no snažnih potresa od 5.2 magnitude. Podrhtavanje se osjetilo i u malezijskom Kuala Lumpuru, oko 515 kilometara dalje.

Podsjetimo, u tsunamiju kojeg je 2004. godine izazvao potres jačine 9.2 smrtno je stradalo 2230 tisuća ljudi u više zemalja oko Indijskog oceana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 05:17