NESTALA IZ ODMARALIŠTA

Indijci drogirali i silovali turistkinju pa joj odsjekli glavu: ‘Došle smo na liječenje u ayurvedski centar...‘

Sud je rekao da će muškarci ostati u zatvoru do kraja života

Ilustracija

 /Antonio Guillem Fernndez/alamy/alamy/profimedia/antonio Guillem Fernndez/alamy/alamy/profimedia

Sud u Indiji osudio je dvojicu muškaraca na doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva latvijske turistice 2018. godine. 33-godišnjakinja je putovala sa sestrom, a zatim je 14. ožujka nestala iz odmarališta u saveznoj državi Kerali na jugu zemlje. Tijelo je pronađeno 38 dana kasnije u gradu Kovalam, prenosi BBC.

Dvojica muškaraca, od kojih jedan turistički vodič, uhićeni su zbog silovanja i ubojstva. Sud u Thiruvananthapuramu u utorak ih je proglasio krivima. Suđenje je započelo prije šest mjeseci, a otkriveno je da su Umesh (32) i Udayakumar (28) namamili latvijsku turisticu marihuanom i drogirali je prije nego što su je silovali.

Obojica su također osuđena zbog prodaje i zlouporabe zabranjenih supstanci iz Zakona o opojnim drogama i psihotropnim tvarima. Sud je rekao da će muškarci ostati u zatvoru do kraja svog života. Iako su iz policije poručili da su optuženi priznali zločin, no muškarci su to demantirali i na sudu su se izjasnili kao nevini.

Sudski proces iz Dublina pratila je žrtvina sestra koja je pokrenula online potragu nakon što policija nije uspjela locirati njenu sestru. Zajedno su otputovale u Keralu, popularno turističko odredište, kako bi potražile liječenje u tradicionalnom ayurvedskom centru.

Dvojica ribara pronašla su u obližnjoj šumi raspadnuto tijelo žene s odsječenom glavom 21. travnja. Brutalni zločin izazvao je veliko zgražanje u zemlji i prisililo vladu da uvede strože zakone protiv silovanja, uključujući i smrtnu kaznu u rijetkim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:35