DRŽAVNIČKO LJETOVANJE

I Hollande smatra da je zaslužio odmor: Provest će ga u utvrdi na Azurnoj obali

Gospodin Normalni, François Hollande, kako su ga tijekom predsjedničke kampanje prozvali francuski novinari, jučer je otišao na dvotjedni odmor.

Tradicionalno odredište

Francuski šef države na odmor odlazi prvi put nakon 15 mjeseci, točnije od afere DSK u svibnju 2011. godine, kada je uslijedila najprije njegova kandidatura za predsjednika Republike, potom predsjednički izbori, te parlamentarni i naposljetku brojne državničke obveze. Sa svojom partnericom, novinarkom Valérie Trierweiler, odlazi u ljetnu državničku rezidenciju, utvrdu Brégançon u francuskoj regiji Provansa - Alpe - Azurna obala, koju su francuski predsjednici tradicionalno koristili kao mjesto odmora tijekom ljetnih praznika. Radišni i oprezeni Hollande svojim je ministrima poručio da u svako doba budu dostupni, posebno zbog krize u eurozoni.

Sarkozy i Carla u Maroku

Također ih je podsjetio da su dolazeći u vladu potpisali da će “izbjegavati luksuzne odmore koje im nude inozemne vlade” te je od njih zatražio da ostanu u Francuskoj kako bi pružili primjer.

Bivši predsjednik Nicolas Sarkozy, koji je još od svoga poraza na stalnom odmoru (najprije u Maroku, potom u Kanadi), trenutno se ponovno odmara u gradu Marakešu u Maroku, nakon čega zajedno sa suprugom Carlom Bruni Sarkozy i kćerkicom odlazi na imanje svoje supruge u francuskoj Provansi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 13:49