I KEŠ I AUTOMOBIL...

Hrvati ‘opelješili‘ nogometnu superzvijezdu, stigli na sud, a onda se zakotrljala lavina: ‘A ovih 100.000 funti?!‘

Navodno su operirali i u Jesmondu, gdje je odneseno više odjeće i nakita

Luksuzni život Alexandera Isaaka, Newcastleove superzvijezde

 /Screenshot Youtube

Četvorica hrvatskih državljana, žena i tri muškarca, pojavila su se ovaj tjedan na britanskom sudu zbog pljačke nogometne superzvijezde, igrača engleskog Newcastlea, Alexandera Isaaka, piše britanski Daily Mail.

Kako navode, četvorka je odbacila optužbe za kriminalno udruživanje radi provale koja se dogodila još prošli mjesec, u četvrtak 4. travnja, u predgrađu Darras Hall. Prema optužnici, Hrvati i Hrvatica su Isaaku ukrali gotovinu te pritom i luksuzni automobil koji je najzad pronađen napušten nekoliko kilometara dalje, u selu Dissington.

Trojica muškaraca, Valentino Nikolov (31), Giacomo Nikolov (27), Charlie Jovanović (23) te žena Jela Jovanović (42) negiraju svu krivnju na sudu u Newcastleu.

U međuvremenu, navodi Daily Mail, skupina je optužena i za urotu radi provale i u gradu Sunderlandu, gdje su ukrali dizajnersku odjeću, nakit i gotovinu u vrijednosti većoj od 100.000 funti, a operirali su i u Jesmondu, gdje je odneseno više odjeće i nakita.

Nadalje, navodno im na raspravama pomaže prevoditelj za talijanski jezik. Prema onome što pišu britanski izvori, nije jasno je li to stoga što u datom trenutku nije dostupan prevoditelj na hrvatski ili se hrvatski državljani upleteni u sudski proces jednako vično služe i talijanskim.

Suđenje bi, saznaje Daily Mail, moglo potrajati otprilike desetak dana, a počet će krajem ove godine. U međuvremenu je hrvatskoj četvorci određen pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 07:06