ŽIVOTNA DRAMA

HOROR U SLAVNOM KAZALIŠTU Direktoru moskovskog Boljšoj teatra bačena kiselina u lice!

Slavni Boljšoj teatar trese užasavajući skandal. U sitnim noćnim satima, dok je na parkiralištu sjedio u autu, umjetničkom direktoru slavne ustanove, 36-godišnjem Sergeju Filinu, dvojica muškaraca su bacila kiselinu u lice!

Napadači su pobjegli, a Filin je prevezen u bolnicu i liječnici se bore za njegov vid.

Kiselina mu je oštetila oči pa neki mediji navode da bi nekadašnja baletna zvijezda Boljšoj teatra mogla oslijepjeti, a zbog opekline lica morat će na plastičnu operaciju. Oporavak bi mogao trajati najmanje šest mjeseci.

Zgrožena kulturnjačka scena Moskve uperila je prst sumnje u Filinove kolege. Katarina Novikova, glasnogovornica Boljšoj teatra, kazala je da bi razlog mogao biti “nemilosrdni rat za uloge”, a njegov prethodnik na poziciji umjetničkog direktora, Aleksej Ratmanski, ne isključuje mogućnost da je iza napada stoji “preprodavački kriminalni milje”, odnosno “tapkaroška mafija”.

Dobro obaviješteni ruski portal Life News uvjeren je da je napad povezan s borbom za preraspodjelu unosnih pozicija u ruskom hramu umjetnosti koji djeluje od 1776. godine.

Moskovski su mediji objavili da je Filin već bio meta prijetećih telefonskih poziva, a dan prije napada netko mu je izbušio gume na automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:25