SUKOB U LONDONU

HILLARY CLINTON DOBILA KAZNU ZA PARKIRANJE Tjelohranitelji pokušali otjerati službenika, ali se nije smeo

Former US secretary of state Hillary Clinton attends a discussuion session at Chatham House in central London on October 11, 2013. Clinton is the winner of the Chatham House Prize 2013. AFP PHOTO / BEN STANSALL
 AFP

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton dobila je kaznu od 80 funti zbog neplaćanja parkirne karte u središtu Londona, piše Daily Mail. Britanski fotografi snimili su njene tjelohranitelje kako pokušavaju otjerati službenika londonskog parkinga, no on se nije dao smesti.

Na njezin srebrni Mercedes zakačio je kaznu jer, rekao je, 'sve treba tretirati jednako', no iz susjednog kombija na to su iskočili njeni čuvari. Zamahali su, tvrdi fotograf, svojim značkama i propusnicama, no na koncu je kazna završila ispod brisača vozila 65-godišnje američke političarke.

Supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona bila je na jednom eventu u Chatham Houseu, organizaciji za međunarodnu politiku. Stigla je u koloni od pet vozila, a Mercedes u kojem se vozila 45 je minuta stajao parkiran bez kupljene karte.

Službenika su ispitale tajne službe nakon ispisivanja listića, no kasnije je iz službenih izvora rečeno kako je postupao prema pravilima. U toj zoni, u Mayfairu, karta se plaća 3.30 funti, odnosno 30-ak kuna, a kazna je 80 funti u slučaju da se parking ne plati. No ako Hillary Clinton plati kaznu u roku dva tjedna ona će biti prepolovljena na 40 funti.

Inače, u svjetlu ovog događaja saznaje se kako kompaniji Transport for London strani diplomati duguju čak 70 milijuna funti i kako im je napisano oko 600.000 kazni zbog nepoštivanja raznih prometnih pravila. Među njima prednjače Amerikanci, a navodno je jednom prilikom gradonačelnik Boris Johnson predsjednika Obamu upitao kad će platiti sve kazne, no protokol je uskočio prije nego što je Obama stigao odgovoriti na pitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:42