NEVIĐENA OKRUTNOST

Hamas starici upao u kuću, ubili je, a horor objavili na njenom Facebooku. Unuci je puklo srce: ‘Ovako smo saznali...‘

Bayderina obitelj je za bakinu smrt saznala tek iz objave na društvenim mrežama

Mor Bayder

 Mor Bayder/Facebook

Mor Bayder svjedočila je životnoj noćnoj mori nakon što je na Facebooku otkrila da je njezinu voljenu baku brutalno ubio terorist Hamasa. Naime, nakon što ju je ubio u njenom domu u Nir Ozu, uzeo je telefon starije žene, a onda snimio fotografije iskasapljenog tijela i objavio ih na njezinom Facebook profilu.

Izraelska unuka kaže da joj se srce "razbilo na komadiće" kada se ulogirala na Facebook i vidjela zastrašujuće fotografije i video snimke.

"Terorist joj je došao kući, ubio je, uzeo joj telefon, snimio horor i objavio na njezinom Facebook zidu. Ovako smo saznali", rekla je Bayder.

"Moja baka, cijeli moj svijet, svjetlo mog života. Stup mog života i života moje obitelji", napisala je.

Njezina je baka cijeli život živjela u Nir Ozu, kibucu u južnom Izraelu, prije nego što je ubijena u svojoj kući, rekla je Bayder.

"Jutros nisam dobila njezinu poruku ‘Draga moja učiteljice, jesi li ustala?‘", napisala je Bayder, dodajući da joj je njezina baka slala poruke "ni minute poslije sedam", svako jutro.

Bayder je detaljno opisala svoju vezu s ubijenom bakom, nazvavši je "čistom i dobrom" i rekla da je voljela vrtlariti više od svega.

Bayder je podijelila nekoliko fotografija nje i njezine bake odajući joj počast.

"Moja baka je voljela život, kako ćemo dalje bez tebe? Tko sam ja bez tebe? Ne želim pričati o tebi u prošlosti, to je noćna mora mog života."

Njezina baka samo je jedna od najmanje 800 Izraelaca koji su ubijeni otkako je Hamas u subotu izveo svoj neviđeni napad - najveći napad na Izrael u zadnjih 50 godina.

Očekuje se da će broj mrtvih i dalje rasti, a sudbina desetaka Izraelaca otetih u Pojas Gaze još nije razjašnjena.

U nedjelju navečer, Hamas i Islamski džihad su se hvalili da drže oko 130 talaca, tvrdeći da to uključuje i visoke vojne časnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:22