SVE ZBOG FILMA

HAKERI OPET PRIJETE SONYJU 'Prestanite prikazivati film o terorizmu'

 AFP PHOTO/Frederic J. BROWN / AFP PHOTO/Frederic J. BROWN

LOS ANGELES Hakeri koji su prošlog tjedna ukrali gigabajte podataka sa Sonyjevih servera objavili su novo upozorenje u kojem japanskoj korporaciji prijete ozbiljnim posljedicama.

Poruka objavljena na softverskom repozitoriju Github traži od Sonyja da povuče 'film o terorizmu', piše The Verge .

Pretpostavlja se da hakeri pod tim podrazumijevaju 'Intervju' - novu komediju sa Sethom Rogenom i Jamesom Francom u kojemu glavnog lika, TV voditelja, unovači CIA s ciljem atentata na sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una.

Riječ je o prvoj direktnoj poveznici hakera sa spornim filmom, iako su i prije mnogi pretpostavljali kako je upravo 'Intervju' razlog napada na Sonyjeve servere i osjetljive podatke.

Što su hakeri poručili Sonyju?

Poslali smo jasne zahtjeve menadžmentu Sonyja, ali oni su ih odbili prihvatiti. Izgleda da mislite kako će sve biti u redu ako pronađete napadače i pritom ne reagirate na naše zahtjeve.

Ponovno vam šaljemo upozorenje. Ispunite naše zahtjeve ukoliko se želite spasiti. I, odmah prestanite prikazivati film o terorizmu koji bi mogao prekinuti regionalni mir i pritom izazvati rat.

Vi, Sony i FBI, nas ne možete pronaći. Mi smo savršeniji od vas. Sudbina Sonyja potpuno ovisi o mudroj reakciji i taktu samog Sonyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 00:26