ROMANTIČNI ŠKOT

Gordon Brown: Bio sam neuredan, ali travu nisam ni udisao ni izdisao

Brown je na rubu suza ispričao i kako mu je kći umrla na rukama deset dana nakon rođenja
 AP

LONDON - Britanski premijer Gordon Brown prilično je romantičan “za jednog Škota i muškarca”, otkrila je njegova supruga Sarah u internet chatu na stranici Mumsnet, samo nekoliko dana prije nego što će danas ITV emitirati prilično osoban intervju s njezinim surpugom.

Mediji pišu da je premijerski par za “vikend zaljubljenih” krenuo u ofenzivu šarma, pa je premijer gostovao u talk showu Piersa Morgana, bivšeg glavnog urednika Daily Mirrora, a danas proslavljenog suca britanskih talent showova.

Nekoliko velikih piva

Brown je tako priznao da je kao student, kada bi izlazio, u jednoj večeri znao popiti po nekoliko velikih piva, ali se nije dao navući da kaže i je li ikad pušio marihuanu. - Ne, nikad nisam ni taknuo kanabis. Nikad, nikad nisam dotaknuo teške droge - rekao je Brown.

- Nikad niste udisali, izdisali? - pitao je Morgan.

- Nikad - rekao je Brown.

Zato je priznao da je bio neuredan. - Vratio sam se konferencije, a u stan je bilo provaljeno. Ušli smo u moju sobu, knjige i moji papiri bili su posvuda, i policajac je rekao: ‘Potpuna premetačina, gospodine, potpuna premetačina’. Morao sam mu objasniti da je očito da provalnik nije bio u toj sobi. Izgledala je upravo onako kako sam je ostavio - rekao je Brown.

Gotovo oslijepio

Ispričao je i kako je oslijepio na jedno, a potom gotovo i na drugo oko. Operirao ga je čovjek za kojeg su mu rekli da je upravo prošao najnaprednije edukacije, ali da će mu to biti prva operacija. - Imao sam mnogo sreće. Imao sam sjajnog kirurga - rekao je Brown.

Govorio je i o djeci. Prvo dijete, kći Jennifer, umrla je deset dana nakon rođenja.

- Mislili smo da je sve u redu. Bila je rođena prerano... Nitko nam ništa nije rekao cijeli tjedan, ali postupno smo počeli shvaćati da ona ne raste i da bez obzira na lijekove koje dobije, ne reagira. Liječnika sam pitao: ‘Ona neće preživjeti, zar ne?’ I on je rekao: ‘Ne, mislim da ne’. I krstili smo je i bili s njom i ja sam je držao u naručju kada je umrla - rekao je.

Sin s cerebralnom paralizom

- Ove bi joj godine bilo devet godina i znaš, cijelo vrijeme razmišljaš o prvim koracima i prvim riječima i prvom odlasku u školu, a to se jednostavno nije dogodilo. To je najsretniji trenutak u tvom životu i onda odjednom postane najveći udarac tuge u tvome životu. Nisam mogao slušati glazbu, zapravo me neko vrijeme ništa nije zanimalo jer se morate s tako nečim pomiriti - rekao je Brown.

Kada im se rodio sin Fraser, opet se sve činilo u redu, a onda mu je dijagnosticirana cistična fibroza. - Vrlo smo optimistični da će nove vrste liječenja napraviti veliki pomak, a mi imamo dječaka koji se voli penjati po drveću. Voli sport. Voli trampolin - rekao je Brown.





Zaprosio je na plaži, ali bez prstena

Kada je na vjetrovitoj plaži u Škotskoj Brown zaprosio Sarah, nije imao prsten.

- Da sam ušao u draguljarnicu, kao ministar financija, i rekao da hoću zaručnički prsten, to bi završilo u novinama. Vjenčani prsten naručio sam iz Amerike - rekao je.

Brown je rekao da je priča o njemu i Sarah priča o “velikoj ljubavi”. Zaljubili su se dok su sjedili jedno do drugog u avionu kada su putovali na konferenciju škotske Laburističke stranke.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:37