trumpov pristaša

Genijalca koji je bio među napadačima na Kapitol odala majica: Evo kakav se pojavio pred FBI-jem

Uz natpis ‘Ja sam bio tamo...‘, na njegovoj majici nalazila se i fotografija bivšeg predsjednika Donalda Trumpa
 US Magistrate

Garret Miller (34) iz Dallasa uhićen je zbog upada u Kongres prilikom napada prosvjednika na Kapitol početkom siječnja ove godine. Prilikom privođenja nije FBI-ju ništa rekao, no nije ni trebao reći - sve je 'govorila' njegova majica koju je nosio po kući, a na kojoj je pisalo 'Vrati Ameriku natrag' i 'Ja sam bio tamo, Washington D.C., 6. siječanj 2021.'

Na njegovoj majici nalazila se, uz natpis, i fotografija bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

- Ne osjećam da sam napravio išta pogrešno, a sad me zatvaraju - rekao je Trumpov pristaša svojoj majci odmah nakon uhićenja, izvijestili su tužitelji koji traže da Miller ostane u pritvoru do suđenja.

image
US Magistrate

Više od 300 ljudi suočava se s optužbama vezanim uz napad na Kapitol, a Miller je kao i mnogi od njih, događaje od 6. siječnja dokumentirao i komentirao na društvenim mrežama, pa i objavljivao selfije koji ga prikazuju unutar zgrade Kongresa.

Nakon što je objavio selfie na Facebooku, Miller je napisao: 'Samo sam se htio malo inkriminirati', a na Twitteru je prijetio atentatom na demokratsku zastupnicu Alexandriu Ocasio-Cortez.

Par dana nakon juriša na Kapitol, Miller je na Instagramu napisao da policajac koji je pucao i ubio ženu u gomili prosvjednika treba biti smaknut na televiziji.

'Ljuljat će se', napisao je. 'Imao sam uže u svojoj torbi tog dana'.

- Donio je taktičku opremu, uže, i potencijalno pištolj na Kapitol 6. siječnja, Miller je pokazao da nije samo slučajni prosvjednik potaknut ludilom gomile, već da je došao u D.C. s namjerom da poremeti demokratski proces brojanja elektorskih glasova - zaključili su tužitelji.

Millerov odvjetnik traži da njegovog klijenta puste iz pritvora jer je izrazio žaljenje zbog svojih nedjela, međutim on se još uvijek nalazi u zatvoru u Oklahoma Cityju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 18:12