NOVA OTKRIĆA O REŽIMU

'Gadafi je držao glavu neprijatelja u hladnjaku 25 godina, a u tamnicama je silovao studentice'

 Getty Images

Novi potresni detalji o brutalnoj diktaturi ubijenog libijskog diktatora Moamera Gadafija otkriveni su u dokumentarcu "Mad Dog: Inside the Secret World of Muammar Gaddafi".

Britanski filmaš Christopher Olgiat otkriva da je pomahnitali despot u hladnjaku držao odsječenu glavu neprijatelja punih 25 godina, te da je ispod sveučilišta u Tripoliju izgradio tajne tamnice namijenjene za silovanje studentica, tvrdi novi dokumentarac o Gadafijevu monstruoznom režimu.

Također, diktator je skupljao leševe ubijenih neprijatelja u posebno izgrađenoj hladnjači gdje ih je povremeno posjećivao.

Dokumentarni film prikazuje intervju s odmetnutim CIA-inim operativcem Frankom Terpilom, bivšim zapovjednikom elitnog odreda ubojica koji su se našli i na Gadafijevoj platnoj listi.

- Gadafi nam je platio milijuna dolara da pobijemo njegove neprijatelje i isporučimo njihove glave - kazao je Terpil.

Terpil tvrdi da je Gadafi, kojeg su prije dvije godine ubili pobunjenici nakon svrgavanja njegova krvavog režima, držao glavu neprijatelja u hladnjaku, odmah pokraj tijela ostalih žrtava koje je dao ubiti.

- Bio sam u Ženevi... Gadafijev rođak otvorio je kuvertu s obveznicom na milijun dolara za likvidaciju mete, uz uvjet da odsječenu glavu pošaljemo Gadafiju u hladnjaku kako bi suludi diktator mogao vidjeti rezultat svoje strahovlade - otkrio je Terpil za New York Post.

Terpil je pobjegao na Kubu nakon što je osuđen na 53 godine zatvora zbog krijumčarenja oružja.

Dokumentarac također otkriva i postojanje Gadafijevih tajnih tamnica ispod sveučilišta u Tripoliju koje izgradio za silovanje studentica nakon što bi pred studentima održao govore.

Dokumentarac će biti prikazan u petak na Showtimeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:30