PROSVJEDI U PRIŠTINI

FOTO: ŽESTOKI SUKOB STUDENATA I POLICIJE Policajcima lomili noge i ruke, studenti uhićeni

Studenti tjednima prosvjeduju nakon izvješća koja su se pojavila u kosovskim medijima a u kojima se optužuju neki sveučilišni profesori da su objavljivali znanstvene radove u lažnim elektroničkim časopisima kako bi napredovali u akademskoj karijeri
TOPSHOTSProtesters confront with policemen during a demonstration, in front of the local education authority of Pristina's University, to ask for the resignation of the university's chancellor Ibrahim Gashi and the removal of scientific titles for professors that have published in false scientific magazines, on February 6, 2014. AFP PHOTO/ARMEND NIMANI
 ARMEND NIMANI/AFP

PRIŠTINA - Tridesetak policajaca ozlijeđeno je u petak u glavnom gradu Kosova, Prištini, u sukobima sa studentima koji prosvjeduju zbog sumnji u prijevare na sveučilištu, kazala je policija.

Glasnogovornica policije Florije Ahmeti kazala je da su sukobi počeli kada su prosvjednici krenuli bacati kamenje i crvenu boju na policiju, koja je odgovorila suzavcem.

Jedan je policajac zadobio ozljedu glave a nekoliko je drugih navodno pretrpjelo lomove ruku i nogu, rekla je, dodajući da je više od 30 studenata uhićeno.

Studenti tjednima prosvjeduju nakon izvješća koja su se pojavila u kosovskim medijima a u kojima se optužuju neki sveučilišni profesori da su objavljivali znanstvene radove u lažnim elektroničkim časopisima kako bi napredovali u akademskoj karijeri.

U priopćenju, sveučilište je zatražilo od studenata vrijeme kako bi odradilo posao i "poduzelo mjere protiv onih koji su odgovorni za postojeće stanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:33