KAO NA FILMU

FOTO VIDEO Nesreća na NASCAR utrci: Juan Pablo Montoya se zabio u kamion pun benzina!

Montoya je iz uništenog automobila izašao bez ogrebotine dok je vozač kamiona zatražio liječničku pomoć
 John Harrelson/Getty Images for NASCAR/AFP

DAYTONA BEACH - Slavna NASCAR utrka Daytona 500 u ponedjeljak je doživjela svoje najbizarnije izdanje zbog cijelog niza događaja koji su se na njoj tada dogodili, javlja Miami Herald.

Naime, prvo je početak same trke odgađan dva puta, a potom je bivši vozač Formule 1 Juan Pablo Montoya sudjelovao u spektakularnoj, gotovo filmskoj, nesreći.

Kako je padala kiša na stazu su izašli sigurnosni kamioni koji su sušilicama na mlazni pogon trebali posušiti stazu, no Montoya je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad svojim NASACAR automobilo te udario točno u kamion.

Zahvaljujući velikoj količini goriva za pogon sušilica došlo je do ogromne eksplozije, a gorivo koje se počelo izlijevati iz kamiona proširilo se duž cijele staze i stvorilo vatreni zid.

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu te potom ugašen. U nesreći srećom nitko nije ozlijeđen. Montoya je iz uništenog automobila izašao bez ogrebotine dok je vozač kamiona zatražio liječničku pomoć.

Nakon početka utrke ponovo se dogodio spektakularni sudar u kojem je bilo šest automobila, a nesreći su sudjelovali i branitelj NASCAR naslova Trevor Bayne kao i Danica Patrick, prva ženska osvajačica 'pole-positiona', prve startne pozicije. U lančanom sudaru nitko nije ozljeđen.

Na kraju je na 55. izdanju Daytone 500 slavodobitnik bio Matt Kenseth, kojemu je to bila druga pobjeda u najvećoj utrci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 11:20