CIGARETA MOGUĆI UZROK

FOTO: TRAGEDIJA U STARAČKOM DOMU Nakon velikog požara mrtve okovao led deblji od pola metra

Specijalne ekipe parom i vrućim zrakom otapaju s tijela poginulih led debeo i do 60 cm koji se nakupio jer su vatrogasci požar gasili golemim količinama vode, a temperatura je bila -17
Canadian firefighters inspect the burnt remains of a retirement home in L'Isle-Verte on January 23, 2014. Firefighters searched the ashes of a Quebec retirement home that burned to the ground on a bleak midwinter night, leaving more than 30 residents feared dead. Officials said the remains of three victims had been recovered and some 30 more were unaccounted for, while the local fire chief said rescuers were now searching for bodies. AFP PHOTO/Remi SENECHAL
 Remi Senechal/AFP / Remi Senechal 2014

L'ISLE VERTE - Vjeruje se da je u požaru koji je u četvrtak izbio u kanadskome staračkom domu poginulo 32 ljudi, objavila je policija.

U drvenoj zgradi u Quebecu pronađeno je deset tijela, a još se nestalima smatraju 22 osobe. Čini se da je to najteža nesreća u kanadskim staračkim domovima od požara koji je 1969. u Quebecu odnio 54 života.

Policija je reagirala na podatak da je požar izbio zbog neugašene cigarete u jednoj sobi i objavila kako se još ne zna uzrok požara u mjestu L'Isle-Verteu, gradiću od 1500 ljudi, sjeveroistočno od Quebeca. Mediji su objavili kako je noćni čuvar vidio da gust dim suklja iz sobe na drugome katu.

Remi Senechal / Remi Senechal 2014
Smoke rises from the burnt remains of a retirement home in L'Isle-Verte on January 23, 2014. Firefighters searched the ashes of a Quebec retirement home that burned to the ground on a bleak midwinter night, leaving more than 30 residents feared dead. Officials said the remains of three victims had been recovered and some 30 more were unaccounted for, while the local fire chief said rescuers were now searching for bodies. AFP PHOTO/Remi SENECHAL

Specijalne ekipe parom i vrućim zrakom otapaju s tijela poginulih led debeo i do 60 cm. Led se nakupio jer su vatrogasci požar gasili golemim količinama vode, a temperatura je bila -17.

Policija je bila najavila "da možemo očekivati najgore" što se broja poginulih tiče, jer su od požara prošla dva dana, a većina stanara doma bila je starija od 85 godina i bila je u kolicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 14:01