INCIDENT U DUBLINU

FOTO: ŠOK I NEVJERICA U ZRAČNOJ LUCI Sudarila se dva Ryanairova Boeinga 737, sve je snimljeno kamerom

 Twitter

Dva Boeinga 737 aviokompanije Ryanair sudarila su se rano jutros u zračnoj luci u Dublinu dok se se kretali prema pisti.

Do nesreće je došlo kad su se zrakoplovi, jedan na putu prema Edinburghu, a drugi prema Bruxellesu, "očešali" krilima prilikom čega je vrh bočnog krila jednog Boeinga ostao zaglavljen u stražnjem krilu drugoga.

Putnici su u potpunom šoku i nevjerici promatrali što se događa, a fotografije dramatičnih događanja ubrzo su objavljene na društvenim mrežama.

- Činilo mi se da se zrakoplov kretao malo prebrzo prije polijetanja. Osjetila sam udarac, a onda smo se zaustavili - kazala je putnica Andrea Cunningham koja se nalazila na letu za Edinburgh.

Hitne službe odmah su izašle na teren, a svi letovi privremeno su obustavljeni. Srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen.

Iz dublinske zračne luke priopćili su da je zrakoplovni promet potpuno normaliziran, ali su priznali da se mogu očekivati kašnjenja.

Još uvijek nije poznato zbog čega je točno došlo do sudara, ali istragu će provesti irski inspektori za zrakoplovne nesreće.

Iz Ryanaira su kazali da je do sudara došlo kad su se dva njihova zrakoplova kretala prema pisti prilikom čega je krilo jednog udarilo u krilo drugog zrakoplova i pritom se otkinuo njegov dio.

Također, aviokompanija se javno ispričala svim putnicima zbog neugodnosti.

























Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 18:51