OGORČEN I TUŽAN

FOTO: SCENA KOJA DOKAZUJE VELIKE PROMJENE Kim se osobno osvrnuo na tragediju, ali jedna fotografija pokazuje surovu realnost Sjeverne Koreje...

 
 REUTERS

Teška prometna nesreća u kojoj je poginulo 32 kineska turista i četiri lokalca, vjeruju analitičari, također je dobar pokazatelj da se u Sjevernoj Koreji događaju velike promjene. Grozno zvuči, ali je istina.

Razlog je vrlo jednostavan. Državni mediji vrlo rijetko izlaze u javnost s negativnim vijestima iz najzatvorenije zemlje svijeta, a nikad se nije dogodilo da se na njih osvrću lideri zemlje. A upravo se to dogodilo nakon strahovite tragedije u kojoj se autobus strovalio u provaliju.

Ne samo da je državna agencija objavila vijest, već se Kim jong Un osobno oglasio i rekao da je strašno tužan i ogorčen zbog teške nesreće.

- Gospodin Kim je ogorčen i tužan zbog ove neočekivane nesreće. Svoju tugu nije mogao kontrolirati i misli samo na obitelji koji su izgubile svoje najmilije - piše državna agencija KCNA.

Kim jong Un se također pobrinuo da ne ostane sve na riječima. U bijeloj kuti pojavio se u bolnici u Pjongjangu i ozlijeđenima obećao najbolji mogući tretman.

- Kim je s velikim zanimanjem saslušao liječnike, želi biti informiran o zdravstvenom stanju ozlijeđenih turista - piše u izvještaju.

North Korean leader Kim Jong Un visits a hospital following a bus accident involving Chinese tourists in North Hwanghae province, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on April 24, 2018. KCNA/via Reuters  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. SOUTH KOREA OUT.
REUTERS

Nažalost, jedna fotografija otkrila je i stanje bolnice u glavnom gradu Sjeverne Koreje. Zahrđali krevet na kojem leži jedan ozlijeđeni Kinez daje nam samo na razmišljanje kakva je situacija u bolnicama van glavnom grada, ako se barem u najvećoj bolnici ne mogu pobrinuti da barem kreveti izgledaju normalno....

Kim je u bolnici susreo i kineskog veleposlanika u Sjevernoj Koreji, te mu je osobno izrazio sućut.

Ipak, analitičari smatraju da ovakvi potezi mladog diktatora nisu toliko iznenađujući budući da je Kina glavni saveznik i trgovački partner Sjevernoj Koreji, te da ih treba 'maziti i paziti' kad god mu se ukaže prilika. Uostalom, čak 80 posto svih turista u Sjevernoj Koreji su Kinezi, a Kimu je nakon posjeta Pekingu u velikom interesu da u Kini zadrži imidž 'dobrog momka'.

North Korean leader Kim Jong Un visits a hospital following a bus accident involving Chinese tourists in North Hwanghae province, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on April 24, 2018. KCNA/via Reuters  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. SOUTH KOREA OUT. PICTURE MASKED AT SOURCE.
REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:56