NAZIRE LI SE KONAČNI SLOM?

FOTO Saveznici potpuno razorili rezidenciju Moamera Gadafija! 'Bio je to pokušaj ubojstva!'

Prije dva dana uništen je podzemni bunker u sklopu rezidencije, a sada i dvije glavne zgrade, koje uključuju veliku sobu za goste, u kojoj je pukovnik primao strane dužnosnike
In this photo made on a government organized trip, Moammar Gadhafi supporters inspect damage following an airstrike in Tripoli, Libya, early Monday, April 25, 2011. The airstrike on Gadhafi's sprawling residential compound early Monday badly damaged two buildings, including a structure where Gadhafi often held meetings, guards at the complex said. (AP Photo/Darko Bandic)
 AP

Napadi savezničkih snaga na Libiju traje i dalje, a kao cilj je ponovno bila golema rezidencija pukovnika Moamera Gadafija. Ovoga puta nije odoljela napadima i u žestokom bombardiranju je potpuno uništena .

To je samo nastavak akcije kojom se želi slomiti režim libijskog lidera, a silina kojom se to čini daleko je snažnija nego proteklih tjedana. Posebno se to odnosi na posljednjih nekoliko dana, kad je prva, i praktički jedina, meta bila dobro utvrđena rezidencija.

Tako je prije dva dana uništen podzemni bunker u sklopu rezidencije, a sada i dvije glavne zgrade, koje uključuju veliku i otmjenu sobu za goste, u kojoj je pukovnik primao strane dužnosnike posljednjih desetljeća.

- Bio je to pokušaj ubojstva pukovnika Gadafija - rekao je stranim medijima libijski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman. Dodao je i kako je tijekom bombardiranja ranjeno najmanje 45 osoba, od čega 15 teško, te da ne zna ima li još žrtava pod ruševinama.

Bez obzira na sve ove događaje tvrdoglavi Moamer Gadafi i dalje ne misli odstupiti , još uvijek se želi boriti, baš kao i proteklih 37 dana, koliko traju napadu na Libiju, odnosno na njego režim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 02:13