KAO NA FILMU

FOTO: MISTERIJ ZLOČINA IZ 1964. Ovako bi danas izgledao sin Hrvatice otet prije 49 godina

Žena koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra otela je Paula
 ABC News

CHICAGO - Chester i Dora Fronczak, Amerikanci poljskog i hrvatskog podrijetla, postali su roditelji zdravog dječaka 1964. godine, i nazvali su ga Paul. Dok su još bili u rodilištu, žena koja se lažno predstavljala kao medicinska sestra otela je Paula.

Policija je unutar godinu dana pronašla oteto dijete i vratila ga roditeljima, a slučaj se smatrao zatvorenim, sve do prije dva mjeseca, kada je DNA testiranje otkrilo kako dijete koje su Chester i Dora odgojili kao Paula uopće nije njihov sin.

‘Lažni’ Paul otišao je na testiranje jer ‘nije izgledao ni kao Poljak ni kao Hrvat’.

FBI je potom ponovno otvorio istragu o slučaju otmice. Televizijska mreža ABC odlučila je pomoći roditeljima i naručila foto-robot Paula Fronczaka kakav bi izgledao danas.

Specijalicizaran tvrtka Phojoe koristila je fotografiju Paula nakon rođenja, te fotografije njegovog oca i brata kako bi stvorili najvjerojatniju moguću sliku pravog Paula s 49 godina.

Paul Fronczak pri rođenju (lijevo), i foto-robot kako bi mogao izgledati danas (desno)

- Nadajmo se da negdje sjedi na kauču i gleda televiziju, i da će shvatiti da je to on kad vidi fotografiju, rekao je direktor Phojoea Emanuel Craciunescu.

- Teško je raditi kad imate samo sliku bebe snimljenu poslije rođenja, ali mislim da smo dosta blizu, rekao je Jovey Hayes, koji je radio na foto-robotu.

Muškarac koji je odrastao kao Paul Fronczak danas se nada kako će crtež pomoći odrediti je li ‘pravi’ Paul Fronczak još uvijek živ, i ako jest, pomoći mu da se ponovno upozna sa svojim biološkim roditeljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:39