PLANE STUPID

FOTO: KAOS NA LONDONSKOM HEATHROWU Ekološki aktivisti upali na pistu, izležavali se i slikali selfieje: 'Avioni zagađuju okoliš!'

 Foto: TWITTER

Prosvjednici koji brinu o klimatskim promjenama izazvali su pravi kaos u londonskoj zračnoj luci Heathrow, gdje su svojim demonstracijama uzrokovali niz problema.

Vezali su se i pozirali za selfieje dok su ih policajci pokušavali razdvojiti, istovremeno se pitajući kako su uopće dospjeli na pistu koja je radi toga jutros bila zatvorena tri sata, a avioni iz svih smjerova su kasnili prilikom slijetanja i polijetanja.

Policija je izvjetila da su aktivisti uhićeni, a zračna luka pokušava pronaći način kako da se iskupi putnicima i sanira nastalu štetu.

- Ispričavamo se svima kojima smo pokvarili dan. Ne kažemo da su ljudi koji lete avionom loši, ali oni koji to čine učestalo jednostavno moraju razmisliti o posljedicama koje korištenje aviona ima na prirodu - izjavila je Ella Gilbert, jedan od aktivistica i inicijatorica ovog prosvjeda iz grupacije Plane Stupid čiji povod je bio izvještaj u kojemu je najavljena izgradnja nove piste na poznatom londonskom aerodromu, što su ekolozi oštro osudili i upozorili kako to otežava nastojanja da se smanji onečišćenje zraka i utjecaj na klimatske promjene.

Aktivisti su na društvenim mrežama objavili niz fotografija kojima žele osvijestiti javnost o problemima vezanima za očuvanje okoliša.

































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:48