IZGRADNJA STAJALA 1,5 MILIJUNA DOLARA

FOTO Ispod granice SAD-a i Meksika pronađeni tuneli za šverc droge

Jedan od dva tunela još nije bio dovršen, a drugi je bio u uporabi tek kraće vrijeme
 AP

Na američkoj granici s Meksikom otkrivena su dva tunela koja su vjerojatno bila namijenjena švercu droge u SAD. Tuneli su dugi više od 200 metara, a izgrađeni su vrlo profesionalno, s obzirom da su opremljeni eletričnim svjetlom i ventilacijom.

AP

Iako je od 1990. otkriveno više od 150 tunela ispod meksičko-američke granice, većina su bili samo jednostavni prolazi iskopani u zemlji. Prvog od ova dva tunela pronašla je meksička vojska u srijedu, i taj nije dovršen. U njega se ulazi prolazom ispod umivaonika u toaletu jednog skladišta u Tijuani .

Drugi tunel započinje u ledari u San Luis Río Coloradu , a završava u "bezličnoj zgradi" u San Luisu u Arizoni. Taj tunel iskopan je na dubini od 16 metara i obložen je šperpločama. Odjel za narkotike američke policije smatra da ovaj tunel nije mogao dugo biti u uporabi s obzirom da su na tlu vidljivi samo minimalni tragovi korištenja. Procjenjuje se da je njegova izgradnja stajala 1,5 milijuna dolara, a u vezi s njome uhićene su tri osobe.

AP

Posljednjih nekoliko godina američke su vlasti pojačale napore u suzbijanju šverca drogom preko granice, zbog čega broj podzemnih tunela sve više raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:32