POJMA NIJE IMAO

FOTO: BIJELA KUĆA ZBOG OVE ĆE FOTOGRAFIJE ZABRANITI SELFIEJE S OBAMOM!? 'Sve je u rukama odvjetnika'

 David Ortiz/Twitter

Iz Bijele kuće stižu glasine kako bi uskoro mogao doći kraj fotografiranju i popularnim 'selfijima' u društvu predsjednika SAD-a Baracka Obame. Ovu ideju iznio je njegov savjetnik Dan Pfeiffer u CBS-ovoj emisiji 'Face the Nation on Sunday morning'.

Pfeiffer je rekao kako je ova odluka posljedica kontroverze koja je nastala nakon što se Obama fotografirao s igračem tima Red Sox, Davidom Ortizom. Naime, ovaj ga nije upozorio da je potpisao ugovor sa Samsungom te da putem društvenih mreža ima obavezu reklamirati njihove proizvode. U tu svrhu iskoristio je i zajedničku fotografiju. Ona je podijeljena 38.000 puta, a objavljena je i na službenom profilu kompanije Samsung.

Iz Bijele kuće su poručili kako su nakon ovog incidenta kontaktirali kompaniju. Također tvrde kako nisu imali pojma da je fotografija dio promidžbe.

- Razgovarali smo s predstavnicima te kompanije. No, sada je sve u rukama naših odvjetnika, poručio je Pfeiffer i dodao kako Obama očito nije znao da je sve to povezano s marketingom pa je velikodušno pristao na zajedničku fotografiju.

- Sve skupa je previše nesigurno tako da razmatramo ideju da u potpunosti zabranimo takvo fotografiranje s predsjednikom, kazao je Pfeiffer.

Ortiz je zanijekao da je od Samsung dobio instrukcije da se fotografira sa predsjednikom. Tvrdi kako je sve bilo spontano i da nije znao da će podići toliku prašinu.

Podsjetimo, Obama već ima povijest s problematičnim selfijima. Tako se u prosincu fotografirao u društvu danske premijerke Helle Thorning i britanskog premijera Davida Camerona i to na pokopu Nelsona Mandele. Pritom su se smijali i dobro zabavljali. Mnogi su fotografiji proglasili neukusnom, a svjetski mediji raspisali su se o navodnoj ljubomori prve dame zbog Obaminog prisnog druženja s danskom premijerkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 11:49