THE TRUTH IS OUT THERE

FBI objavio tajne dokumente: Je li u Roswellu zaista pao NLO?

U izvješću specijalnog agenta Guya Hottela datiranom na 22. ožujka 1950. godine spominju se tri "leteća tanjura" otkrivena u Novom Meksiku
 SIPA

FBI je na svojoj novoj stranici Vault objavio, između ostalog, više dokumenata o izvanzemaljcima , a posebno je zanimljiv memorandum specijalnog agenta Guya Hottela datiran na 22. ožujka 1950. godine u kojima spominje tri "leteće tanjura" otkrivena u Novom Meksiku, u blizini gradića Roswell.

Agent Hottel u svom izvješću, inače baziranom na svjedočanstvu neimenovanog istražitelja Zračnih snaga "odgovornog" za otkriće, spominje "leteće tanjure" kružnog oblika s promjerom od otprilike 15 metara. U svakom od tri nepoznata objekta pronađeni su tijela ljudskog oblika, svega 91 centimetar visoka, te odjevena u nepoznatu metalnu odjeću nalik pilotskoj.

Kako stoji u memorandumu, neimenovani istražitelj navodi da su letjelice u Novom Meksiku srušene zbog vrlo jakih radarskih signala koji su, smatra on, omeli upravljačke mehanizme nepoznatih letjelica.

NLO teoretičari u međuvremenu su zadovoljno počeli trljati ruke, a FBI je na istu temu objavio još jedan dokument, novijeg datuma, koji opisuje heksagonalno tijelo obješeno o balon promjera 12 metara. Nepoznati objekt podsjeća na meteorološki balon opremljen reflektorom za radare.

Pronađeni disk i balon odvezeni su u zračnu bazu Wright Patterson na daljnju istragu. Rezultate te istrage znanstvenici iz zračne baze trebali bi dostaviti na procjenu uredu u Cincinnatiju, stoji u drugom dokumentu.

No dodatna istraga nikada nije provedena.

Pitanje je može li se drugi dokument smatrati potvrdom prvog dokumenta. S obzirom da je novijeg datuma, a da su informacije iz prvog dokumenta tek nagađanja koje je trebalo provjeriti, postoje mišljenja da drugi (noviji) dokument rasvjetljava činjenice u slučaju srušenih objekata iz prvog dokumenta.

Prema poznatim informacijama, NLO je u Roswellu navodno pao 2. lipnja 1942. godine, a u prvi mah se tvrdilo da su tijela vanzemaljaca prevezena u vojnu bazu na obdukciju. Američka vlada kasnije je sva nagađanja opovrgnula i u izvješću navela da je u Rosweelu pao meteorološki balon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 06:46