UBOJITA LJEPOTICA

FATALNA MISS JORDANA KRENULA U RAT S ISIS-OM Lijepa Lara skinula krunu i postala lovkinja na teroriste

 Twitter/LAROCHKA

Lara Abdallat okrunjena je za Miss Jordana 2010. godine, da bi zatim postala prva pratilja na izboru za Miss arapskih zemalja 2011., no napustila je taj život kako bi se posvetila nečemu puno opasnijem i kontroverznijem. Malo je reći da Lara nije prosječna 'misica'.

Bivša se misica trenutno bori protiv tzv. Islamske države i islamskih ekstremista kao 'haktivistica' (sintagma je nastala spajenjem riječi haker i aktivist) i članica međunarodne antiterorističke grupacije 'Ghost Security' koja je do određene mjere povezana s poznatom hakerskom grupacijom i pokretom 'Anonymous'.









Dane provodi surfajući 'Deep Webom' i 'Darknetom' te tražeći i detektirajući sumnjivo ponašanje. Lara svoje vrijeme provodi u ovim mračnim zakutcima interneta jer se vjeruje da tzv. Islamska država upravo putem tih alata regrutira buduće članove, planira napade te izmjenjuje podatke.

'Bilo mi je zlo gledati vijesti svaki dan ujutro i gledati tisuće ubijenih ljudi. Postala sam jako frustrirana zbog toga. Rekla sam ocu kako bi jednom za promjenu voljela upaliti televiziju i vidjeti nešto veselo', rekla je Abdallat za Mic.

U svojoj namjeri da učini sadržaj vijesti pozitivnijim, Lara se u studenom 2014. godine provizorno pridružila 'Ghost Securityju'.

'Naš je cilj eliminirati internetsko prisustvo islamskih ekstremističkih skupina kao što su tzv. Islamska država, Al-Qaeda, Al-Nusra, Boko Haram i Al-Shabaab, a sve s ciljem ograničenja njihove moći regrutiranja i organizacije svojih aktivnosti', piše na internetskoj stranici 'Ghost Securityja'.









Zbog prirode svoga posla i angažmana, Abdallat mora svoju lokaciju držati nepredvidivom i fluidnom te dvije trećine godine provodi putujući, no to joj ne predstavlja veliku prepreku, jer kako kaže, rad za 'Ghost Security' ju ispunjava, a njezina borba protiv islamskih ekstremista ima i osobnu notu. Naime, njezin otac je iz Jordana, no njezina majka je tursko-sirijskog podrijetla te Lara osjeća veliku povezanost s regijom u kojoj se najveća količina borbi odvija.

Abdallat je potvrdila da je 'Ghost Security' nedavno spriječio dva potencijalna napada, jedan na njujorškom Times Squareu, a drugi u tuniškoj Djerbi. U oba slučaja su sumnjivci uhićeni, a kako bi pokazali iskrenost svojih namjera 'Ghost Security' često svoje podatke dijeli s obavještajnim i istraživačkim agencijama kao što su CIA i FBI.

'Duše su rođene slobodne, tko ste vi da ih ubijate' - tim s riječima Lara obraća grupama koje njezina grupa pokušava spriječiti. 'Ja želim spašavati živote, neovisno o tome radi li se o Muslimanima, Kršćanima, Židovima ili Budistima. Nije me briga. Nije me briga koje je boje nečija koža. Želim zaštititi ljude', zaključuje Lara Abdallat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 05:58