TUŽNA VIJEST

Farmer kosio livadu pa pronašao tijelo djeteta, DNK analiza potvrdila: ‘To je mali Arian (6)‘

Autističan dječak ležao je samo nekoliko kilometara dalje od svoje obiteljske kuće. Okolnosti njegovog nestanka i dalje ostaju nejasne

Arian je nestao 22. travnja

 Profimedia

Na jednoj livadi u Donjoj Saskoj pronađeno je mrtvo dijete, a nakon usporedbe DNK, potvrđeno je kako se radi o malenom Arianu iz Bremervörde-Elma, za kojim se tragalo nešto više od dva mjeseca. Ovu informaciju potvrdila je njemačka policija.

Šestogodišnjak je, podsjetimo, nestao 22. travnja. Stotine pripadnika hitnih službi tražili su autistično dijete - na kopnu, iz zraka i u vodi. A u ponedjeljak poslijepodne, jedan farmer pronašao je tijelo djeteta dok je kosio livadu u Estorfu u okrugu Stade. Arian je ležao samo nekoliko kilometara dalje od svoje obiteljske kuće, objavio je Spiegel.

- To isto područje u travnju su nekoliko puta pretražile hitne službe - rekla je glasnogovornica policije.

Autističan dječak posljednji put viđen je kod kuće 22. travnja oko 19 sati. Nakon toga, otac je primijetio da mu je sin nestao. Odmah je obavijestio policiju. Snimka privatne nadzorne kamere pokazala je Ariana kako se oko 19.15 sati sam šeta stambenim naseljem. Okolnosti njegovog nestanka i dalje ostaju nejasne.

- Dječak je tek nedavno bio naučio kako otvoriti zaključana vrata - izjavio je glasnogovornik policije dan nakon što je za šestogodišnjakom pokrenuta opsežna potraga. Hitne službe i volonteri danima su pretraživali sela, livade i šume, kao i obližnju rijeku Oste. U akciji su sudjelovali i psi te konji, koristili su se helikopteri, dronovi, kamere za divlje životinje, avion, čamci...

Kako bi privukli Arianovu pozornost, hitna služba čak je zapalila vatromet te po terenu objesila balone i slatkiše. Puštali su i dječje pjesmice te koristili tzv. skybeamere, uređaje koji projiciraju zrake svjetlosti u nebo. Kad ništa od toga nije uspjelo, promijenili su taktiku pa su autističnog dječaka tražili i u tišini strahujući da bi ga vikanje možda moglo prestrašiti.

Otprilike tjedan dana nakon Arianova nestanka, policija je u dogovoru s Ministarstvom unutarnjih poslova Donje Saske odlučila prekinuti opsežnu potragu. Skupina od pet istražitelja nastavila je istraživati ​​slučaj. Dobili su stotine dojava, ali "vrućih" tragova, nažalost, nije bilo. Sredinom svibnja policija je ponovno tražila dječaka, no bez uspjeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 10:52