POGLEDAJTE VIDEO

Evo što bi Putinu moglo ‘ukrasti‘ već dobivene izbore: ‘Kradu ih noću. Jedna grupa reže, druga uklanja dijelove...‘

Navodno su se pojavili kradljivci koji kradu velike komade cijevi kojima prolazi plin kojim se griju blokovi stambenih zgrada
 TikTok/X

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke koje navodno prikazuju oštećene i odlomljene cijevi plinovoda u ruskom Novosibirsku. Navodno su se pojavili kradljivci koji kradu velike komade cijevi kojima prolazi plin kojim se griju blokovi stambenih zgrada.

U objavi na X-u Igor Sushko, Ukrajinac koji živi u SAD-u uz objavljeni video je napisao: ‘Ljudi noću kradu ogromne dijelove cijevi za centralno grijanje u Novosibirsku. Jedna grupa je rezala, a druga je uklanjala dijelove cijevi.‘

U komentarima ispod objave neki korisnici mreže X pišu o svojim iskustvima iz doba raspada SSSR-a kad su krađe poput ove bile uobičajene, pa bi se dogodilo da je željezni most preko noći rastavljen i pretvoren u komade sirovine koja se kasnije mogla preprodati.

Ruski predsjednik Vladimir Putin kod kuće se suočava sa situacijom ‘5 do 12‘, hitnim problemom koji treba odmah početi rješavati, a koji je, čini se, dodatno pogoršan njegovim ratom u Ukrajini. Naime, Putin, koji kreće po još jedan mandat na izborima u ožujku, suočava se s kritikama i negodovanjem javnosti zbog nestanaka električne energije s kojima se Rusija bori posljednjih mjeseci, što u zimskim mjesecima znači opasnost za život. "Putin se suočava s još jednom ozbiljnom krizom s obzirom na tekuću katastrofu s grijanjem" koja Rusiju gura prema "prijelomnoj točki", tvrde analitičari.

Ima procjena da su se možda i tisuće ruskih civila smrznule na smrt. Ova je situacija u Rusiji sada glavna predizborna muka kremaljskog vožda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:51