MISTERIJ NA FRONTI

Eksperti zapanjeni, pozivaju ljude da im pomognu u analizi: ‘Što je ovo?! Mislio sam da znam sve što Rusi imaju...‘

Skreću pažnju na činjenicu da se na fotografijama vidi relativno dobro održavano polje bez tragova kamiona...

Misteriozne ruske vojne strukture

 /Screenshot Telegram

Niz od 16 misterioznih struktura zabilježen je tik do prve linije fronta u Ukrajini, piše ugledni portal Warzone, specijaliziran za vojnu analizu.

Sve je krenulo tako što je ukrajinski vojni ekspert Serhij Beskrestnov objavio na Telegram kanalu fotografije iz zraka na kojima se vidi niz ruskih misterioznih sfera postavljenih na nepoznatom polju. Ono što se može primijetiti je i maskirna mreža ili neka vrsta cerada postavljenih oko struktura te u blizini očišćeni prostor gdje se nalazi i kamion.

Kako navodi portal Warzone, nije poznato je li strukture snimio satelit ili izviđački dron.

"Mislio da znam sva tehnološka rješenja naših neprijatelja. Sada sam zbunjen skupom nekih kemisfera u nizu", napisao je Beskrestnov na svom Telegram kanalu.

Odmah je odbacio mogućnost da bi misteriozne strukture mogle biti sferične antene ili antenska kućišta za komunikacijske svrhe. Eksplicitno napominje i da niz nije u skladu s ruskim protubaterijskim sistemom 1B75 Penicilin koji koristi akustične senzore i termičku sliku kako bi otkrio nadolazeću artiljerijsku vatru i geolocirao njen izvor.

Kako piše specijalizirani portal Warzone, ovakav bi niz mogao sadržati senzore koji mogu da detektiraju neprijateljske signale i geolociraju one koji ih emitiraju putem triangulacije. Naravno, ne isključuju ni činjenicu da strukture predstavljaju samo terenska utvrđenja ili prepreke. No, ipak nisu stanju precizno proniknuti u misteriozne oblike na fronti.

Skreću pažnju na činjenicu da se na fotografijama vidi relativno dobro održavano polje bez velikih tragova koje bi se moglo povezati s kretanjem teških vojnih kamiona. Ovo, tvrde u Warzoneu, postavlja pitanje može li ono što se vidi na slikama biti nevojne prirode i možda poljoprivredne prirode.

"Bez više informacija i konteksta, uključujući gdje se točno nalazi misteriozni niz i koji bi drugi znakovi vojnih aktivnosti mogli postojati, trenutno je nemoguće sa sigurnošću reći kojoj svrsi strukture služe", zaključuli su na specijaliziranom vojnom portalu, a potom pozvali sve čitatelje da im, ukoliko raspolažu s nekim informacijama, pomognu proniknuti u svrhu ovih misterioznih sfera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 06:09