ZVIŽDAČ

EDWARD SNOWDEN OTVORIO PROFIL NA TWITTERU Prikupio već više stotina tisuća sljedbenika, ali on prati samo profil NSA

 Screenshot/YouTube

Zviždač Edward Snowden otvorio je profil na društvenoj mreži Twitter u utorak popodne.

'Nekad prije sam radio za vlast, sada radim za javnost' piše u kratkoj biografiji Edwarda Snowdena na njegovom nedavno otvorenom Twitter profilu, koji je odmah i verificiran. Snowdenov odvjetnik Ben Wizner potvrdio je za The Intercept da će račun voditi sam Snowden.

Osim što je naveo da od sada radi za javnost, Snowden je profil opremio vlastitom fotografijom, a za pozadinsku profilu odabrao je kolaž s naslovnicama novina u kojima su izašli članci o špijuniranju za koje je svijet saznao zbog njegovih aktivnosti.

Snowden je nakon sat-dva prikupio više od 200 tisuća sljedbenika, no ta brojka je u konstantnom rastu. On zasad slijedi samo jedan profil - onaj američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA)

U svojem prvom tweetu, Snowden je pitao druge korisnike 'mogu li ga sada čuti?', a u drugom se zahvalio astrofizičaru Neilu deGrasse Tysonu na dobrodošlici.

















Snowden se trenutno nalazi u Rusiji u koju je pobjegao 2013. godine, a o njemu je redateljica Laura Poitras snimila dokumentarni film 'Citizenfour' koji je nagrađen Oscarom za najbolji dugometražni dokumentarni film 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 04:49