NISU JEDINI PRIVEDENI

Dvojica piromana uhićena kod Mostara: U samo 12 dana buknulo je čak 96 požara!

I u nedjelju je gorjelo u južnom dijelu grada te u teško pristupačnom predjelu podno planine Velež
Selce, 230712.Pozar koji je jutros planuo izmedju Novog Vinodolskog i Selca jos uvijek nije lokaliziran i prosirio se nadomak kuca u Crikvenici te je neke i zahvatio.Vatrogasne jedinice pojacane svijezim snagama iz drugih centara ulazu maksimalne napore da zaustave daljnje sirenje pozara u pravcu prema Crikvenici.Foto: Alen Medjic / Cropix
 Alen Međić / Cropix

MOSTAR - Bosanskohercegovačka je policija na području Mostara uhitila dvojicu piromana dok požari i dalje nastavljaju nezaustavljivo gutati nisko raslinje i šumu u okolici grada , javljaju mjesni mediji u nedjelju.

Pripadici policije su u naselju Vrapčićima otkrili da 54-godišnjak i 58-godišnjak podmeću požare. Po riječima policijskog glasnogovornika Srećka Bošnjaka, piromani su uhićeni i bit će procesuirani.

Policiji je bilo sumnjivo što je u samo 12 dana kolovoza na području Mostara zabilježeno 96 požara. Zbog toga su započeli temeljitu istragu o eventualno namjernom podmetanju požara.

- Ima još nekih slučajeva i privođenja zbog podmetanja požara. Smatramo da je ljudski faktor doprinio nastanku požara na više lokacija u Mostaru , kako nemarom tako i namjerom, kazao je Bošnjak.

I u nedjelju je bilo aktivno požarište u teško pristupačnom planinskome predjelu u mjestu Kuti podno planine Velež, a gorjelo je i u južnom dijelu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 09:24