SUMNJIVI PREDMET

Dva puta u dva dana: Policija evakuirala željezničku i metro postaju u Barceloni zbog dojave o bombi

Glasnogovornik katalonske policije izvijestio je da je zaštitar čuo zvuk otkucavanja iz kante za smeće i vidio žice koji strše

Ilustracija

 Josep Lago/AFP

Policija je naredila evakuaciju središnje željezničke i metro postaje Plaça Catalunya u Barceloni nakon izvješća o pronalasku "sumnjivog predmeta", rekli su u utorak, dan nakon što je ista postaja evakuirana zbog lažne prijetnja bombom.

Glasnogovornik katalonske policije rekao je Reutersu da je zaštitar čuo zvuk otkucavanja iz kante za smeće i vidio žice koji strše, što je dovelo do zatvaranja postaje i dolaska policijskih pirotehničara i policajaca sa psima.

"Radimo na postaji metroa Plaça Catalunya kao odgovor na dojavu o sumnjivom predmetu. Naši stručnjaci provode provjere kako bi osigurali da je lokacija sigurna", objavila je policija odvojeno na Twitteru.

Policija je u ponedjeljak istu postaju zatvorila oko 17 sati po lokalnom vremenu nakon što je stigla dojava da je u dolaznom vlaku bomba. Policajci su temeljito pregledali vlak i zaključili da je dojava bila lažna te su dopustili nastavak prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:00