DRAMA U FERGUSONU

Dva napada na policiju

 AFP

U Fergusonu, predgrađu St. Louisa u Missouriju, u noći sa subote na nedjelju upucan je policajac, priopćili su iz tamošnje policije.

Zasad nije poznato u kakvom je policajac stanju, ali prema informacijama lokalne televizijske postaje ranjen je u rame.

Okolnosti u kojima je napadnut nisu jasne. Glasnogovornik policije u St. Louisu Brian Schellman nije iznosio više informacija.

U međuvremenu je stigla informacija o još jednom, odvojenom incidentu, u kojemu je također iz vatrenog oružja ozlijeđen policajac. U tom je incidentu policajac uzvratio paljbu, ali nije jasno u kakvom je trenutno stanju i je li pogodio nepoznatog napadača.

U Ferguson je stigao veći broj policajaca.

Podsjetimo, Ferguson je u centar svjetske medijske pozornosti došao nakon što su tamo izbili nemiri jer je bijeli policajac Darren Wilson 8. kolovoza upucao afroameričkog nenaoružanog tinejdžera Michaela Browna.

To je dovelo do nasilja na ulicama i krvavih sukoba s policijom koja se još uvijek bori s neredima koji sada periodično izbijaju u tom gradu. Tako je primjerice ulični spomenik upucanom mladiću prošloga tjedna uništen pod još nejasnim okolnostima što je izazvalo novi val nezadovoljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 04:17