KRIZNI SASTANAK

Drama u Camp Davidu: Obitelj preklinjala Bidena da ne odustane, a pronađeni su i krivci za fijasko!

Stajalište obitelji ipak bi se moglo promijeniti ako Biden u narednim danima nastavi silaznom putanjom

Joe Biden

 Mandel Ngan/afp/profimedia/Mandel Ngan/afp/profimedia

Bidenova obitelj u nedjelju mu je pružila podršku za ostanak u predsjedničkoj utrci, a zatim su nasamo raspravljali o tome treba li otpustiti njegove glavne suradnike nakon kriminalno lošeg sučeljavanja koji je naštetio kompletnoj kampanji, prenosi CNN.

Prva dama Jill Biden, sin Hunter i unuci okupili su se u Camp Davidu na ranije dogovorenom okupljanju gdje su preklinjali trenutnog predsjednika da se nastavi boriti za drugi mandat na čelu zemlje.

Frustrirani timom koji je Bidena pripremao za sučeljavanje s Donaldom Trumpom, raspravljali su o tome je li neki od glavnih savjetnika zaslužio otkaz i trebaju li napraviti neke promjene u timu.

Međutim, Biden je poznat po tome što je odan i zaštitnički nastrojen prema svojim bliskim suradnicima te ne voli otpuštati pomoćnike. Divljenje i potpora koju je iskazala predsjednikova obitelj popraćeni su javnim hvalospjevima prve dame. Obiteljsko okupljanje dogodilo se u trenutku kad se Biden suočava s lavinom poziva da odustane od daljnje borbe.

Raspravljalo se o tome na koji način članovi Bidenovog tima mogu pomoći predsjedniku te nije bilo govora o ponovnom razmatranju kandidature, tvrde savjetnici. Biden revno prikuplja podatke, dokaze i ankete, ali čega rezultate većeg uzorka i istraživanja koji će pristići ovog tjedna.

Cijeli se tim priprema za lošije rezultate i pad podrške, no za to ne krive Bidenovu izvedbu na sučeljavanju nego žestoke medijske napise koji se bave njegovim pogreškama. Šok nakon sučeljavanja još je uvijek prisutan, ali predsjednikova obitelj suglasna je oko toga da se ne bi trebao povući iz utrke.

Stajalište obitelji ipak bi se moglo promijeniti ako Biden u narednim danima nastavi silaznom putanjom. Mišljenje obitelji o daljnjim koracima kampanje i određivanju njegove političke budućnosti, predsjedniku je važnije nego mišljenja stručnih suradnika i savjetnika čiji je rad pod povećalom nakon neuspjeha.

Stranački insajderi otvoreno postavljaju pitanje kako su i zašto dopustili Bidenu da izađe na sučeljavanje s Donaldom Trumpom ako za to nije bio spreman. Prije tog događaja, savjetnici su s predsjednikom proveli cijeli tjedan u Camp Davidu pripremajući ga za borbu s Trumpom, no čini se kako to nije bilo dovoljno.

Bijes prema nekim od ključnih suradnika počeo se širiti u javnost. John Morgan, odvjetnik s Floride i jedan od najistaknutijih donatora Demokratske stranke, problematičnima je izdvojio višu savjetnicu Anitu Dunn i njenog supruga Boba Bauera koji je Bidenov osobni odvjetnik.

- Bidena je predugo zavaravala vrijednost Anite Dunn i njezinog supruga. Moraju otići... DANAS, napisao je Morgan na X-u, a bijela kuća odbila je komentirati objavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:07