POČUČA IZA REŠETAKA

'DOŠAO JE KLATI SUNARODNJAKE!' Proruski separatisti uhitili srpskog TV voditelja koji je u Ukrajini 'branio pravoslavlje'

 facebook

Radomir Bata Počuča, novinari i bivši voditelj TV Pinka koji je kao dragovoljac otišao na ratište u Ukrajini, uhićen je prije dva dana, navodi jedan od srpskih dobrovoljaca koji se bori na strani proruskih snaga. Za sada nema službenih informacija. Njega su navodno uhitili pripadnici novih, proruskih snaga, navodi Berić, a prenosi Blic .

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio dobrovoljac Dejan Berić, optužnica ga tereti za pripremu atentata i diverzantskih akcija, a optužen je i za pripremu ubojstva dvojice srpskih državljana. Uz Počuču, uhićen je i Vlado Stanić za kojeg se smatra da je Počučin suradnik, kako piše Dejan Berić na svojoj Facebook stranici.

FOTO: Facebook

Počuča bi, ukoliko se pojavi u Srbiji, mogao odgovarati i na osnovu dopuna Kaznenog zakona, koji je usvojen 10. listopada prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest mjeseci do 10 godina za one koji sudjeluju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organiziraju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Nakon odlaska na istok Ukrajine, Počuča je izjavio: 'Jesam, otišao sam u Donbas boriti se protiv zla koje prijeti mojoj svetoj domovini Rusiji... Došao sam među braću, da podijelimo teret borbe protiv neljudi koji se klanjaju Sotoni, novcu, profitu i kojima je bitno da se predaju najnižim oblicima strasti, i zadovoljenju animalnih nagona'. Dodao je i da je otišao braniti pravoslavlje.

Za njim je krajem studenog 2014. godine raspisana tjeralica jer se nije pojavio na suđenju za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, zbog poziva na prebijanje 'Žena u crnom'. Naime, preko Facebooka je pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše šake između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu Republike u Beogradu obilježile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, piše Blic .

FOTO: Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:29