A DOBIO JE I - BODEŽ

Donedavno nezamisliv prizor - Putin Kimu darovao luksuznu limuzinu, a onda ga provozao Pjngojangom: ‘Uživao je!‘

Putin je tijekom posjeta Pjongjangu zauzvrat dobio različita umjetnička djela koja ga prikazuju

Kim Jong Un i Vladimir Putin

 Gavriil Grigorov/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je sjevernokorejskom čelniku Kimu Jong-unu rusku limuzinu Aurus, set za čaj i admiralski bodež, citirala je u srijedu ruska državna novinska agencija TASS riječi dužnosnika Kremlja.

Putin je tijekom posjeta Pjongjangu zauzvrat dobio različita umjetnička djela koja ga prikazuju, uključujući biste, rekao je predsjednikov savjetnik Jurij Ušakov.

Razdragano mnoštvo i raskošne svečanosti dočekale su Putina u glavnom gradu Sjeverne Koreje u srijedu, gdje je Kim Jong-un izrazio "punu potporu" ruskom ratu u Ukrajini i obećao jače strateške veze s Moskvom.

image

Automobil Aurus Senat koji je ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio Kim Jong-unu koristi i on sam

Sergei GUNEYEV/POOL/AFP

Aurus Senat, retro stiliziran prema limuzini ZIL iz sovjetskog doba, službeni je ruski predsjednički automobil i Putin se u njemu vozio na svoju svečanu inauguraciju u Kremlju u svibnju.

Kada je Kim posjetio istočnu Rusiju u rujnu prošle godine, Putin mu je pokazao jedno od crnih oklopnih vozila. Kim je sjedio pokraj Putina u automobilu i činilo se da uživa.

image

Kim Jong Un i Vladimir Putin

Gavriil Grigorov/Afp

Putin je Kimu poklonio prvu limuzinu Aurus u veljači ove godine, rekle su tada obje zemlje, što znači da sada ima najmanje dva vozila.

Vjeruje se da je Kim strastveni zaljubljenik u automobile. Ima veliku zbirku luksuznih stranih vozila koja su vjerojatno prokrijumčarena, budući da rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a zabranjuju izvoz luksuzne robe u Sjevernu Koreju.

image

Aurus u Pjongjangu

Gavriil Grigorov/Afp

Viđen je u Maybach limuzini, nekoliko Mercedesa, Rolls-Royce Phantomu i Lexusu.

Visoki ruski dužnosnik rekao je prošlog mjeseca da će Rusija ove godine početi proizvoditi luksuzne automobile Aurus u bivšoj Toyotinoj tvornici u St. Peterburgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 21:01