'POKUSNI KUNIĆI'

DOKTOR OPTUŽEN ZA EKSPERIMENTIRANJE NA DJECI U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI Bez dopuštenja davao pacijentima antipsihotike i anestetike kako bi 'ispravio devijacije'

Bivši pacijenti pokojnog doktora Kennetha Milnera tvrde da ih je koristio kao 'pokusne kuniće' davajući im anti-psihotike i anestetike bez dopuštenja
 sshepard/iStock

Doktor je na pacijentima u psihijatrijskoj bolnici vršio 'grozne' eksperimente ne bi li ispravio mentalno neispravno i 'devijantno' ponašanje, prenosi The Telegraph. Tvrdi se da je među tim pacijentima bilo je i djece.

Bivši pacijenti bolnice Aston Hall u Derbyshireu kažu je glavni doktor u bolnici Kenneth Milner na njima testirao lijekove dugi niz godina. Pacijenti tvrde da je dr. Milner na njima prepisivao i administrirao visoke doze antipsihotika i anestetika bez dopuštenja.

Aktivisti tvrde da su to zlostavljanje naštetilo životima bivših pacijenata i njihovim obiteljima te da se učinci tih postupaka i dan danas još uvijek osjećaju.

Policija i Sustav javnog zdravstva Velike Britanije (NHS) sada istražuju tvrdnje bivših pacijenata koji kažu da su služili kao 'pokusni kunići' dr. Milneru.

Najmanje je deset navodnih žrtava kontaktiralo odvjetnika te trenutno istražuju mogućnost ostvarivanja prava na odštetu.

Dr. Milner, koji je radio u Broadmooru i Ramptonu tijekom svoje duge i istaknute karijere, u Aston Hallu je radio od 1947. do 1975. godine. Umro je godinu dana nakon prestanka rada u Aston Hallu.

Karen Grey je pokrenula organizaciju koja pomaže žrtvama zlostavljanja naziva Fighting Back Foundation. 'Prošle godine su nas kontaktirali preživjeli iz bolnice Aston Hall. Nakon toga smo uradili preliminarno istraživanje o toj instituciji i otkrili smo uznemirujuće podatke. Način na koji se postupalo s djecom u toj instituciji bio je grozan, a sve se događalo pod krinkom liječenja', rekla je Grey. 'Hrabrost onih koji su istupili je stvarno velika i treba im pomoći, jer nisu samo oni patili, patile su i njihove obitelji također.'

'Svjesni smo žalbi koje se tiču bolnice Aston Hall i trenutno istražujemo vjerodostojnost tvrdnji onih koji su uputili žalbe', rekao je inspektor Simon Tunnicliffe iz policije jedinice u Derbyshireu.

Zamjenica direktora NHS-a Sylvia Knight rekla su u NHS-u svjesni optužbi na račun bolnice Aston Hall te da trenutno u suradnji s Odborom za zaštitu djece Derbyshire sudjeluju u istraživanju tvrdnji o zlostavljanju pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:17