TO JE REPUTACIJA

Đoković pokreće gospodarstvo: Doveo je dva milijardera koji će ulagati novac u Srbiju

Vlasnik Sergio Tacchinija i vlasnik Pittsburgh Penguinsa vide Srbiju kao sjajno mjesto za investicije
Serbian tennis player Novak Djokovic reacts as he displays his Wimbledon trophy to his fans during a welcoming ceremony in front of the Serbian National Assembly in Belgrade on July 4, 2011. Tens of thousands of people gathered in front of the Serbian parliament today to greet Novak Djokovic after he won his first Wimbledon crown and became the world's new number one. AFP PHOTO/ ANDREJ ISAKOVIC
 AFP

Milijarderi Billy Ngok i Ron Burkle, koje je srbijanski tenisač Novak Đoković prije tri dana doveo u Beograd, već su održali sastanak s državnim vrhom i sklopili prve dogovore o investiranju u Srbiju, piše srbijanski Blic .

Ngok, inače poznat kao vlasnik Sergio Tacchinija, će u Nišu otvoriti tvornicu koja će se baviti proizvodnjom energije, što je njegova primarna djelatnost, kojom je u Hong Kongu zgrnuo milijarde.

Dogovoreno je i da se u tom dijelu Srbije proizvodi odjeća i obuća njegove modne kuće. Također, dogovoreno je i da se srpski poljoprivredni proizvodi prodaju hotelima i trgovinskim lancima širom Amerike čiji je vlasnik Ron Burkle.

- Konkretni dogovori s kineskim i američkim biznismenom su postignuti, a uskoro će biti i stavljeni na papir. To će se dogoditi već u listopadu na sastanku mješovitog odbora Srbije i Kine, na kojem ću ja, pored potpredsjednika kineske vlade, biti predsjedavajući - potvrdio je Vuk Jeremić, ministar vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 11:26