DIRLJIVA PRIČA

Dobro se dobrim vraća: Beskućnik iz Kansas Cityja obilno nagrađen za poštenje

KANSAS CITY - Dobro se dobrim vraća, zaključak je priče o američkom beskućniku Billyju Rayu Harrisu čija je sudbina ovih dana dirnula srca Amerikanaca.

Naime, nakon što je taj prosjak iz Kansas Cityja pokazao veliko poštenje, život mu se okrenuo naglavačke i sreća mu se nasmiješila. Čarolija je počela kad je Harris odlučio vratiti skupocjeni zaručnički prsten koji je slučajno upao u njegovu posudu za milostinju, iako su mu u obližnjoj zlatarni za njega ponudili 4000 dolara.

Odnio je prsten na procjenu, no nešto ga je u posljednji trenutak natjeralo da ga ipak zadrži u slučaju da se neoprezna vlasnica vrati. To se dogodilo dva dana kasnije, a nagrada za dobro djelo nije izostala.

Naime, žena koja je u posudicu uz sitniš slučajno ubacila i prsten odlučila je na internetu otvoriti fond za pomoć Harrisu, a priča o njegovu poštenju toliko se svidjela Amerikancima da su nakon šest tjedana donacije narasle na 185.000 dolara i još rastu. Namjera Sarah Darling bila je da 55-godišnjak dobije 4000 dolara koliko su mu ponudili u zlatarni.

Osim novca koji je uplaćen u fond, dogodilo se još nešto. Harrisova sestra Robin Harris Williams vidjela je priču na vijestima i shvatila da je riječ o njezinu bratu s kojim je davno izgubila kontakt. U pravom američkom stilu organiziran je susret brata i sestre pred kamerama, nakon što se 16 godina nisu vidjeli. Na ponovnom okupljanju bile su još dvije Harrisove sestre, Nellie i Elsie, a članovi obitelji susreli su se prvi put nakon mnogo godina.

- U šoku sam. Isplatila se odluka u zlatarni. Sve što trebam ovdje je - rekao je Harris u krugu obitelji.

U međuvremenu je našao posao i ima krov nad glavom te dovoljno novca da više ne mora živjeti kao beskućnik.

- Imam madrac i krov nad glavom.

U usporedbi s ranijim životom, živim kao kralj - izjavio je Harris koji svoj postupak pripisuje odgoju djeda koji je bio pastor.

Sretna je i neoprezna vlasnica prstena Sarah Darling.

- Mislila sam da sam zauvije izgubila zaručnički prsten i da ga nikad neću naći - rekla je Sarah Darling, ugodno iznenađena reakcijama sugrađana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:28