OVO NIJE FIKCIJA

Dobio stravičnu ideju gledajući CSI: Bivšu silovao, optužio za pljačke i poslao u zatvor!

Potplatio je svjedoke i podmetnuo dokaze koji su zavarali tužiteljstvo

- Da sam ovaj slučaj vidjela na televiziji, pomislila bih - ovo je čista fikcija, rekla je Danielle Stanick, jedna od porotnica. Seemona Sumasar, 36-godišnja Amerikanka, tvrdila je da je žrtva svog bivšeg dečka koji ju je silovao. No Jerry Ramrattan dokazao je sudu da ga je lažno optužila jer im se veza ohladila. Umjesto nevine žrtve, Seemona je bila počiniteljica nekoliko oružanih pljački.

Niz svjedoka potvrdilo je kako je u njih uperila pištolj i odnijela im novac. Jedna je osoba svjedočila da je nosila lažnu policijsku uniformu. Seemona je poslana u zatvor.

Sve je počelo prije dvije i pol godine. Njujorčanin Jerry Ramrattan radio je kao privatni istražitelj u Queensu. Njegova djevojka Sumasar bila je vlasnica restorana i konzultantica Morgan Stanleyja. U ožujku 2009. prijavila je policiji da ju je silovao. Ramrattan je uhićen, no pušten je uz jamčevinu, a njoj je ubrzo na vrata pokucala policija.

Optužena je za niz oružanih razbojstva. Njezine žrtve su se izmjenjivale na stolici za svjedoke, a policija je pronašla i metak koji ju je povezivao sa zločinima. Tek nakon što je osuđena, jedan policijski doušnik priznao je kako svjedoke potplatio Ramrattan, a on se pobrinuo i da policija nađe metak. Seemona je dotad već odradila 7 mjeseci zatvora. U velikom obratu porota u Queensu ovog je tjedna proglasila Ramrattana krivim za silovanje, krivokletstvo, ometanje istrage i urotu. Čeka ga 25 godina zatvora.

Ramrattan je smislio urotu nevjerojatnih razmjera da namjesti bivšoj i nauči je lekciju. Zanimljivo je da je detalje zločina ‘pokupio’ iz svoje omiljene detektivske serije: CSI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:38