LET ZA DUBAI

DJEVOJKU ISTJERALI IZ AVIONA ZBOG NEVJEROJATNOG RAZLOGA 'Bila je sva u suzama kada joj je stjuardesa počela postavljati pitanja. Svi su nas slušali'

 Profimedia, Alamy

Nekoliko trenutaka prije nego što je zrakoplov Emiratesa trebao iz Birminghama poletjeti prema Dubaiju, Beth Evans (24) i njezin dečko Joshua Moran morali su napustiti letjelicu.

Tvrde da je osoblje zrakoplova načulo njihov razgovor, u kojemu se Beth dečku žalila zbog menstrualnih bolova te zaključilo da moraju napustiti zrakoplov, iako je ona jačini bolova dala ocjenu 1 od 10.

- Pa to je ludilo, izbacili su nas zbog menstrualnih bolova, rekao je Joshua Moran za The Sun nakon incidenta.

- Beth je bila sva u suzama kada joj je stjuardesa počela postavljati pitanja. Vrlo je neugodno o tome pričati kada vas svi slušaju, nastavio je.

Avioprijevoznik Emirates u priopćenju je naveo da je Beth Evans morala napustiti zrakoplov zbog 'hitnog medicinskog slučaja'.

- Putnica je obavijestila osoblje da trpi neugodne bolove te je spomenula da se ne osjeća dobro. Pilot zrakoplova odlučio je pozvati medicinsku ekipu kako bi putnica Evans mogla dobiti odgovarajući tretman. Sigurnost naših putnika i osoblja je od presudne važnosti. Nismo željeli ugroziti zdravlje gospođice Evans odgađajući pozvati liječničku pomoć u slučaju da se njezino stanje pogoršalo tijekom sedam sati leta do Dubaija.

- Nadamo se da se gospođica Evans osjeća bolje te se nadamo da će nam se uskoro opet pridružiti.

No, mladi par tvrdi da je bilo drugačije, da je osoblje slučajno čulo kako Beth priča o nelagodnim bolovima.

Evans tvrdi da bi bez problema izdržala šest i pol sati leta, ali ona i Moran morali su napustiti zrakoplov i platiti 350 dolara po osobi kako bi bukirali novi let.

Na internetskim stranicama Emiratesa se navodi kako se svakom slučaju pristupa individualno, no da putnici s određenom liječničkom dokumentacijom ne smiju letjeti, poput putnika koji imaju zaraznu bolest, ozbiljne srčane probleme i teže respiratorne infekcije, nekontrolirane napadaje te trudnice nakon 36. tjedna. Na listi oboljenja nisu navedeni menstrualni bolovi.

Ovakva odluka Emiratesa nije naišla na odobravanje korisnika.

- Koji k***c je s vama, ljudi? Zbog menstrualnih bolova ste izbacili putnicu!, jedan je od komentara.

- Ako imate menstruaciju, ne letite s Emiratesom. Vjerojatno će vas izbaciti s leta, napisao je drugi korisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 04:05