SVE VEĆI MISTERIJ

Djed malene Danke: ‘Pogledajte ovu poruku oca osumnjičenog. Zbog toga se nadamo da je još uvijek živa!‘

‘Snaha je nedavno rodila, dobro su i ona i beba. Miloš radi... Drže se, s obzirom na to što im se događa‘, dodao je

Danka Ilić (lijevo); Srđan Janković i Dejan Dragijević (desno)

 Ranko Šuvar/CROPIX

Slučaj Danke Ilić (2), koja je nestala, tj. sumnja se da su je 26. ožujka ubili osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković, postaje sve veći misterij. Naime, bliži se rok za podizanje optužnice protiv spomenute dvojice, a ako do rujna ne budu nađeni konkretni dokazi protiv njih, bit će pušteni na slobodu.

Milan Ilić, Dankin djed, kaže da i on sam, kao i Miloš i Ivana, roditelji dvogodišnje djevojčice, sve više misle da je istina zapravo "nešto treće".

- Svi smo vrlo razočarani. Ne znamo što misliti, sumnjamo u sve što nam je dosad rečeno jer se s vremenom ispostavlja da dokaza nema. Počeo sam vjerovati, odnosno nadati se, da je Danka ipak negdje i da je živa. Daj Bože da su je predali nekome, a ne ubili. Ono što je u nama probudilo dodatnu sumnju je objava koja se pojavila na profilu koji navodno pripada Radoslavu Dragijeviću, Dejanovom ocu, u kojoj je napisao da je moja unuka u Düsseldorfu u Njemačkoj", rekao je za Telegraf.

Dodaje kako nadležni redovito obavještavaju Miloša i Ivanu o tome kako napreduje slučaj, ali da oni više ne zna kome vjerovati.

- Prvo su priznali da su je ubili, pa rekli da nisu. Dobili smo izvještaj da su u vrijeme nestanka bili autom ispred kuće u Banjskom. A njihovi odvjetnici tvrde da Ivana kobnog dana uopće nije ni bila u Banjskom Polju i da samim time nije mogla fotografirati Danku, nego da je ona fotografija koju je snaha dala medijima nastala tko zna kad. Mislim, sve je to strašno - priča Milan.

Kaže i da se Dankini roditelji dobro drže s obzirom na situaciju.

- Snaha je nedavno rodila, dobro su i ona i beba. Miloš radi... Drže se, s obzirom na to što im se događa, dobro su. Što reći? I oni sad sumnjaju u sve... Eto, ponavljam, volio bih da mi je unuka živa i da je dobro.

Blic.rs podsjeća da su u tužiteljstvo dosad stigla DNK i GPS vještačenja, njihova analiza još je u tijeku. Vještačena su tri automobila i dosad je ispitano oko 25 svjedoka. Isti se zasad neće dodatno ispitivati.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, uhitila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njezino tijelo stavili u gepek i odvezli na deponij. Tijelo još nije pronađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2024 17:15