STRAVA U SRBIJI

Dječaci opljačkali benzinsku, vlasnik ih uhvatio, a onda je krenula tortura: Tukao ih, tjerao da jedan drugoga šišaju na ćelavo...

Na pumpi su ukrali energetska pića i novac

Srpska policija (ilustracija)

 Afp/

Trojica dječaka u dobi od 15, 14 i 12 godina su 25. kolovoza opljačkali benzinsku pumpu u svom malom mjestu Bela Crkva u Vojvodini gdje su ukrali energetska pića i novac. Vlasnik pumpe ih je zbog toga toliko tukao i maltretirao da su roditelji slučaj odlučili prijaviti policiji. Upućeni izvor je za Blic rekao kako su djeca dva dana nakon pljačke doživjela potpuni horor nakon što ih je vlasnik pretukao i tjerao da “za kaznu” jedan drugog ošišaju na ćelavo.

- Vlasnik pumpe u selu kod Bele Crkve je navodno uzeo mobilni telefon i snimao ih dok oni plaču i međusobno se šišaju mašinicom za šišanje. Jedan od dječaka zadobio je udarac u nos pa mu je kost slomljena - navodi izvor.

O svemu je obaviješteno Osnovno javno tužiteljstvo u Vršcu koje je potvrdilo da je u tijeku postupak i za pljačku pumpe i za maltretiranje maloljetnika. Trenutno se prikupljaju informacije i dokazi.

Otac jednog od dječaka potvrdio je da je njegov sin s dvojicom prijatelja ukrao energetska pića i novac, što nikako ne opravdava, ali da je ono što je uslijedilo “pravo divljaštvo.”

- Ja sam prije svega ljut na svog sina i ni u jednom trenutku ne opravdavam to što je učinio. Sramim se, nije smio krasti - rekao je odmah na početku priče.

Prema njegovim saznanjima, jedan od trojice dječaka itražio je pumpu, da bi dan kasnije otišli u pljačku. Jedan je čuvao stražu, dvojica su ušla kroz prozor. Njegov sin je uzeo četiri energetska pića, a drugi dječak novac, što se vidi i na snimci kamera s pumpe.

- Pljačka je prijavljena policiji i inspektori su identificirali mog sina i njegove prijatelje kao krivce. Sa sinom sam išao u stanicu kako bi dali izjavu, to su učinili i roditelji druge dvojice, a djeca su ispričala što se dogodilo. Zatim je vlasnik pumpe došao kod nas kući i sasvim smo normalno razgovarali. Nije bilo sukoba jer smo se dogovorili da ćemo nadoknaditi štetu koju su deca napravila - prepričava otac jednog od dječaka. Iako su dječaci tvrdili da su uzeli oko 9000 dinara (77 eura), vlasnik je inzistirao da je riječ o 100 tisuća dinara (oko 855 eura). Roditelji su bili spremni platiti i taj iznos.

Vlasnik je dva dana nakon pljačke pumpe ponovno došao do njih i tražio da se djeca ispričaju i njegovoj sestri, koja je suvlasnica benzinske pumpe. Roditelji su to odobrili i djecu pustili da sjednu u njegov auto kako bi ih odvezao do sestre. Nakon što ih je uveo u dvorište svoje kuće, počela je neviđena tortura.

- Tukao ih je i šutirao, a pridružila mu se i sestra. Jednom djetetu je slomio nos, pa ga je polijevao vodom iz crijeva da bi isprao krv. Tortura ni tada nije prestala, već je djecu opet stavio u automobil i odvezao ih kod frizera da ih ošiša za kaznu. U salonu je bila gužva, pa je on kupio mašinicu za šišanje. Odvezao ih je do svoje pumpe u selu, iznio stolicu i naredio im da jedan drugog šišaju na ćelavo. Djeca su to učinila i plakala - prepričava otac dječaka.

Agonija dječaka se nastavila dok njihov rođak nije prošao kraj pumpe i došao vidjeti što se događa. Jedno je dijete uspjelo pobjeći pa su roditelji brzo došli na pumpu.

- Da smo znali, nikad ne bismo dozvolili da djeca sjednu u njegov auto. Htjeli smo se ljudski ispričati i pokazati da su djeca shvatila svoju grešku, a ne da ih se tako izmaltretira. Odrasli čovjek je tukao i mučio djecu - rekao je šokirani otac za Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:04