SUOČENA S TEŠKIM OPTUŽBAMA

'DA, ISTRAŽUJEMO LIJEČENJE SISAČKE ŽUPANICE!' DORH potvrdio pisanje Jutarnjeg lista

 Mate Piškor/CROPIX

ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo u Sisku potvrdilo je danas da je temeljem saznanja iz medija zatražilo provjeru određenih informacija o operaciji sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel (SDP) u bolnici u Sisku.

Sisačko Županijsko državno odvjetništvo odgovorilo je Hini da su temeljem saznanja iz medija zatražili provjeru određenih informacija, napominjući da Državno odvjetništvo RH ni Općinsko državno odvjetništvo u Sisku u vezi s tim ne vode istragu ili istražne radnje.

Jutarnji list objavio je da je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo predistražne radnje vezane uz operaciju Marine Lovrić Merzel u sisačkoj bolnici, iz koje je, po pisanju tog dnevnika, zatražena dokumentacija o operativnim zahvatima kojima je Merzel bila podvrgnuta.

Optužbe na račun županice došle su iz redova HDZ-a u ožujku, kada ju je HDZ-ov zastupnik Željko Krapljan na sjednici Skupštine optužio da je temeljem lažne dijagnoze ta trošak HZZO-a obavila estetski zahvat.

No, Lovrić Merzel je to odmah odbacila, optuživši HDZ da očito želi voditi kampanju šireći monstruozne laži .

"Da ima onih koji se vesele i naslađuju kad se netko bori za život, šokantno je i ružno do boli, a upravo je to na sjednici Županijske skupštine učinio HDZ kad su moj boravak u bolnici, zbog operacije bruha, htjeli prikazati kao da su u pitanju estetske operacije", rekla je tada Lovrić Merzel.

Sisačka županica ranije je bila suočena s optužbama da je novcem županije plaćala svadbu sina, kupovala najfinija pića i veću količinu jaja što je prikazivala kao trošak reprezentacije ali je USKOK 2010. odbacio tu kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:01