MASAKR U BEOGRADU

Cure detalji sa suđenja: Na ovo pitanje Kosta je problijedio, roditelji su sjedili odmah iza njega - nije ih ni pogledao

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji, ispričao je dječak ubojica

Kostina majka, Kosta i roditelji ubijene djece

Jučer je na suđenje u Beogradu stigao dječak Kosta K. kako bi dao iskaz na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Stigao je u crnoj košulji s naočalama na glavi. Ispred njega je sjedilo sudsko vijeće, a iza njegovi roditelji. Blic piše da ih Kosta K. nije niti pogledao.

image

Majka Miljana Kecmanović

/Cropix
image

Odvjetnik Borivoje Borović, majka Miljana Kecmanović i odvjetnica Irina Borović

/Cropix
image

Odvjetnik Borivoje Borović, majka Miljana Kecmanović i odvjetnica Irina Borović

/Cropix

Iza roditelja dječaka ubojice sjedile su obitelji ubijene djece, no oni su bili odvojeni staklom i sve pratili iz posebne prostorije.

Tijekom ispitivanja Koste K. intervenirali su i liječnici, nakon što je on naglo sjeo. Nakon mjerenja tlaka, suđenje je nastavljeno.

Blic piše da mu je majka ubijenog dječaka Andrije Čikića počela postavljati pitanja, a dječak je tada problijedio i počeo plitko disati. Majka ubijenog dječaka ga je pitala zašto je to učinio, a on joj je odgovorio da se osjećao odbačenim.

image

Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić

/Cropix

- Navodno mu borba s emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu bljedila, kratkog daha, preznojavanja, ispričao je izvor Blica.

image

Vozilo hitne pomoći

/Cropix
image

Vozilo hitne pomoći

/Cropix

Dječak je za sve okrivio roditelje.

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da učinim to što sam učinio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio.

Potvrdio je i da ga je otac vodio u streljanu i bio ponosan na njegovo pucanje. U svom je iskazu potvrdio i da ga je otac fotografirao dok je pucao u streljani. Oružje je, ispričao je, pronašao lako.

- Bio sam sam u kući i tražio sam oružje. Nakon pola sata našao sam ga u ormaru u hodniku stana, trebala mi je stolica da se popnem. U ormaru je bila jedna kutija, a iza te kutije se nalazio meni dobro poznat ruksak koji je otac nosio u streljanu. U njemu je bila kutija koja je imala trocifrenu šifru. Otključao sam ga lako, tako što sam treći broj koji je bio labav zavrtio nekoliko puta. U kutiji sam našao dva pištolja i šest okvira. Druga kutija s municijom nije bila zaključana. Vratio sam sve na svoje mjesto, onako kako je bilo. Tjedan dana kasnije, 1. svibnja, kada sam opet bio sam kod kuće, stavio sam majicu preko kamere u stanu, ponovo sam se popeo na stolicu, uzeo oružje i stavio ga kod sebe u sob, opisao je dječak, prenosi Kurir.

- Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati, dodao je i rekao da ga ono što je vidio pred sobom dok je pucao u učenike nije natjerala da prestane.

Njegovo bi se ispitivanje trebalo nastaviti 17. listopada.

image

Dragan i Nina Borović Kobiljski

/Cropix
image

Odvjetnik Borivoje Borović, odvjetnica Irina Borović

/Cropix
image

Roditelji ubijene djece

/Cropix

Podsjetimo, maloljetni ubojica iz beogradske Osnovne škole Vladislav Ribnikar, 3. svibnja prošle godine ubio je devetero učenika i zaštitara. Na Specijalnom sudu u Beogradu vodi se kazneni postupak protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića dok maloljetni ubojica neće na sudu odgovarati za zločine koje je počinio kad je imao samo 13 godina.

Vladimir Kecmanović optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti s obzirom na to da je sina vodio u streljanu i učio ga pucati te nije na adekvatan način čuvao oružje koje su imali u kući. Majku terete za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja, a njezin je DNK pronađen na jednoj od čahura u učionici škole kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana boca u kojoj je ubojica napravio molotovljev koktel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 17:20