708 POGINULIH U POTRESU

Čudo u Čileu: Otac i kći preživjeli pad s 13. kata

Alberto Rozas u 7-godišnja Fernanda zagrljeni su padali sa 13. kata, a zadobili su tek nekoliko posjekotina i modrica
 AFP

ZAGREB – Alberto Rozas i njegova sedmogodišnja kći Fernanda preživjeli su pad s 13. kata njihove zgrade u Concepcionu koja se urušila uslijed razornog potresa jačine 8,8 stupnjeva po Richteru u Čileu u kojemu je poginulo najmanje 708 ljudi.

Otac i kći zagrljeni su padali sa 13. kata, a pri padu su zadobili tek nekoliko posjekotina i modrica.

SPECIJAL JUTARNJEG: Katastrofalan potres u Čileu VIDEO, INFOGRAFIKA - Pogledajte kako se tsunami širio nakon potresa, FOTOGALERIJA - Jedan od najjačih potresa ikad zabilježenih, GLOSARIJ - Što znaće riječi potres, epicentar...

„Čvrsto sam ju držao, a ona me nije puštala. Zgrada je očito loše izgrađena“, rekao je Alberto Rozas.

Kada se njihova zgrada počela tresti Alberto i njegova kći sklonili su se u kupaonicu i tamo čekali da se smiri. Umjesto toga, zgrada se počela urušavati, a njihov dvoje su zagrljeni čekali što će se dogoditi.

Njihovi susjedi koji žive na drugom kraju hodnika ostali su zarobljeni ispod ruševina, a spasilački timovi uz pomoć električnih pila i strojeva za rezanje betona pokušavaju doprijeti do njih.

Prema riječima zapovjednika vatrogasnih postrojbi Iana Arga, nemaju uređaja za slušanje ili kamere kako bi točnije locirali unesrećene.

Od nedjelje su 23 osobe izvučene žive ispod ruševina zgrade na 15 katova, a pronađeno je sedmero poginulih. Pretpostavlja se da je još zarobljeno ostalo 60 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 02:44