NEVJEROJATAN OPORAVAK

ČUDESNA PRIČA O PREŽIVLJAVANJU 'Dobio sam 27 metaka, ali pun sam života i bavim se triatlonom'

 Screenshot/CBSNews

Pripadnik američke mornarice Mike Day pogođen je 27 puta od strane Al Qaide te je s tamošnjom javnošću podijelio svoju priču o čarobnom izlječenju i povratku ženi i kćerima

Iračka provincija Anbar u travnju 2007. godine bila je poprište borbi sa teško naoružanim pripadnicima Al Qaide.

Unatoč činjenici da je pogođen 27 puta, Day je uspio izaći iz opkoljene kuće i samostalno doći do helikoptera koji ga je prevezao na sigurno.

Za Fox News je ispričao kako je otvorio vrata 6. travnja, izbili su mu pušku iz ruku i teroristi su ga pogodili 16 puta u ruke, noge i abdomen.

Preostalih 11 metaka zaradio je kada je već izašao. Zaštitni prsluk bio je potpuno raskomadan i nakon takve kiše metaka nije mu bilo pomoći.

- Gdje god bi na mene stavili ruku ja sam bio pogođen, osim u glavu. Eto, život je zaista neobičan, evo me ovdje da ispričam priču. Bio sam tamo i to se dogodilo, ali ponekad mi je teško vjerovati u to, kazao je.

Dodao je da kada je shvatio da je pogođen obratio se Bogu i zamolio ga da ga dovede kući njegovim djevojkama.

Nakon dvije godine provedene u bolnici i oporavku od teških ozljeda Day je svoj život posvetio prikupljanju sredstava za Centar za liječenje ozljeda mozga.

Također će u tu svrhu dovršiti triatlon Ironman 70.3 na Floridi kako bi prikupio sredstva za njegu i liječenje ranjenih ratnika i djece koja su pretrpjela ozbiljne ozljede mozga.

'Moja životna misija nema veze s mojom osobnom korišću. Moj je zadatak da se brinem za moju ozlijeđenu braću i sestre koji zaslužuju najbolji mogući tretman', objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:15